joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEIoan-Aurel Pop: Singura politică pe care o fac este aceea a Academiei...

Ioan-Aurel Pop: Singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române

Președintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop, a făcut o postare pe Facebook în care a făcut încă o dată precizări cu privire la implicarea sa politică. Acesta a subliniat că nu se va implica în niciun fel de politică, în afară de politica instituției pe care o reprezintă – Academia Română.

„Dragi Prieteni,
Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook și în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menționări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române și singura mea preocupare publică este menținerea acestei venerabile instituții la nivelul stabilit de fondatori și de înaintași, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării științifice și creației culturale la standardele cele mai înalte”, scrie domnul academician.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. Un video peste care presa liberă și modernă toarnă muzică, de parcă n-ar bruia pe însuși președintele academiei!

  Dar asta nu-i nimic: e uriașă diferența între ce se poate scrie azi în presă despre declarații ale unui istoric român (și președinte de academie!) și un istoric american de rând (Eric Zuesse). Acesta din urmă scrie articolul „Originile neoconservatismului”, în care publică testamentul (afirmă el) unui oarecare CBRhodes (un document de 4 pagini), despre care eroicul nostru istoric netotalitar (antitotalitar) nu va scrie/vorbi niciodată.

  Nu mai pun aici link-ul, ca să nu-i mai fac necazuri d-lui MȘ, doar confirmarea că Google l-a găsit:

  „The Origin of Neoconservatism”
  in World — by Eric Zuesse — 04/02/2022

  O minți americanul ? Președintele Aurel nu-i frățiorul meu mai mare, să-l pot întreba: „Aurele, de ce scrieți voi în Democrația voastră netotalitară despre unele, în timp ce Stânga americană scrie despre altele (de care voi ori n-ați auzit, ori le inventează numiții americani, ori …) ?”

  Cine este CBRhodes, Aurele ? (Cel cu o fundație, o bursă și o țară pe propriul nume, prin Africa etc.) Chiar are testamentul disponibil online, din care susține că citează Zuesse în acel articol (pentru a n-a oară!) ?

  Mulțumesc.

  Care dintre românii noștri verzi sunt gata să-i arate lui Zuesse care-i adevărul ? Că amărâții noștri nu par angajați în nimic de anvergură internațională.

  Mulțumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate