OPINIICu ce rămânem după căderea Afganistanului

Cu ce rămânem după căderea Afganistanului

Vedem cu toții în aceste zile cum Afganistanul se prăbușește, ca un castel din cărți de joc, la prima adiere de vânt mai serioasă a talibanilor.

Practic, mai rapid decât se aștepta oricine, talibanii au ocupat țara pe care nu o părăsiseră, în mod real, niciodată.

Privind imaginile cu avansul ultrarapid al talibanilor și lipsa oricărei opoziții reale, nu poți să nu te gândești că tot ce ni s-a spus în ultimii 20 de ani despre Afganistan era o pură propagandă, care s-a prăbușit imediat ce a fost pusă la încercare.

Unde sunt documentarele acelea în care vedeam afgani fericiți să învețe să devină occidentali și care lăudau prezența trupelor străine în țară?

Unde sunt filmele în care ni se prezentau tot felul de afgani moderați, care luptau pentru democrația dorită de popor, în ciuda unei minorități fanatice, a talibanilor?

Unde sunt analiștii, români și străini, care ne-au vorbit despre succesul misiunii de „construcție statală” a Afganistanului, care va crea o țară funcțională?

Întrebări retorice, pentru că toți tac sau au tăcut acum.

Realitatea este aceeași care a fost și acum 20 de ani și acum 40, când au invadat rușii: afganii nu doresc să fie învățați de nimeni cum să trăiască și disprețuiesc profund morala europeană. Iar în momentul în care nu vor mai fi amenințați militar, vor reveni la ce-au fost mereu.

Dar când spuneai asta, erai catalogat în fel și chip. Oare politicienii occidentali nu au cunoscut această realitate?

Oare generalul Mark Miley, cel mai tare general al SUA, nu a știut asta, când spunea în luna MAI, rețineți, că armata afgană este capabilă să mențină regimul de una singură?

Ba da. Cu toții au știut. Dar au mințit. Din două motive:

1) Nu puteau contrazice propaganda oficială și 2) Nu puteau risca să fie ei ținta acelei propagande.

Pentru că trebuie s-o spunem: Afganistanul este cel mai răsunător eșec al politicii și ordinii internaționale propusă de globaliști.

Această catastrofă umană, economică și socială este răspunderea establishmentului progresist, care încearcă să creeze un imperiu mondial bazat pe ideologia lor marxistă.

Ca să înțelegem deconectarea acestor oameni de realitate, este suficient să menționăm că în luna iunie, deci acum doar două luni, americanii erau preocupați să sărbătorească „luna homosexualității”, la Kabul.

Vă dați seama? Cam câți afgani credeți că ar fi dispuși să-și dea viața apărând LGBT sau „dreptul” copiilor afgani de a învăța că pot să-și schimbe genul?

Grija Departamentului de Stat al SUA nu era să-i avertizeze și să-i salveze pe miile de afgani care au lucrat cu ei și riscă acum moartea, ci să promoveze LGBT până în ultima clipă! Și apoi te miri că afganii nu luptă de partea ta?

Pe plan mai larg, lecția Afganistanului e aceea că mai tot ce ni se prezintă despre subiecte relevante, inclusiv acela despre care ne înțeapă sufletele să vorbim, urmează același tipar propagandistic.

Se prezintă, obsedant, de către aceiași oameni, numai o variantă despre subiectul respectiv. Ni se spune să credem, în ciuda tuturor evidențelor, ceea ce ne spun „experții”, politicienii și „analiștii” sistemului care a promovat și succesul pe linie din Afganistan.

Cine își pune o întrebare este desigur, „vândut”, „corupt”, „conspiraționist” și în general, de „partea greșită a istoriei”. De aceea trebuie să fie „anulat”.

Dar cum ne învață lecția afgană sau mai aproape, lecția regimului Ceaușescu, cu cât propaganda este mai intensă, mai puternică, regimul este mai șubred și nu va mai dura mult până când se va prăbuși. Tot ce trebuie să facem este să rezistăm pe poziții.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

9 COMENTARII

 1. Oficialii comuniști din partidul comunist din SUA (partidul democrat) le spun cetățenilor americani din Afganistan să rămână în casele lor, să nu vină la ambasadă pentru că ei deja au fugit de acolo, și să nu vină nici la aeroport care deja este înconjurat de talibani, în timp ce politicienii și personalul ambasadei fug cu elicopterele din ambasada SUA din Kabul iar armata SUA fuge și ea fără să se lupte cu talibanii care cuceresc fără luptă orașul Kabul, și apoi vor veni la ușile americanilor care locuiesc în Kabul putând oricând să îi omoare în chinuri! Ce înaltă trădare și condamnare la moarte a cetățenilor americani și aliaților din Afganistan!

  https://eu.jsonline.com/story/news/politics/2021/08/15/us-embassy-evacuated-blinken-defends-us-withdrawal-afghanistan/8141842002/
  – Taliban fighters entered Kabul on Sunday and sought the unconditional surrender of the government.

  – The Pentagon spent $80 billion in to train and equip Afghan forces over the past 20 years.

  – The U.S. Embassy in Kabul instructed Americans to „shelter in place” as airport came under fire

  „The security situation in Kabul is changing quickly,” the U.S. Embassy notice said. „There are reports of the airport taking fire; therefore we are instructing U.S. citizens to shelter in place.”

 2. Prin fuga „peste noapte” din Afganistan, comuniștii din partidul democrat aflați la putere în SUA (Biden e doar o marionetă senilă), au trădat cetățenii americani împreună cu afganii aliați efectiv abandonându-i în mâinile talibanilor care acum pot să îi omoare oricând în chinuri! Armata SUA nu avea niciun motiv real să fugă așa repede și fără luptă din capitala Kabul înainte să evacueze mai întâi cetățenii americani și aliații de acolo! Armata SUA avea puterea de foc și trupele necesare pentru a se lupta cu talibanii în timp ce își retrăgeau cetățenii americani și aliații din Afganistan! Ce au făcut comuniștii din partidul democrat aflați la putere in SUA se numește înaltă trădare a cetățenilor americani și a aliaților lor pe care efectiv i-au lăsat să moară deși îi puteau salva!

  U.S. Government: ‘Thousands’ of Americans Stranded in Afghanistan
  https://www.breitbart.com/politics/2021/08/15/u-s-government-thousands-americans-stranded-afghanistan/

 3. Eliberarea sau Cucerirea Afganistanului? – de Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea

  „Unele voci mi-au reproşat că în materialele despre ceea ce se întâmplă în Afganistan aş fi fost nedrept faţă de Talibani. Că aceştia nu ar fi atât de fanatici islamişti cât patrioţi. Că nu sunt mercenari, cum am spus eu, ai Chinei şi şeicilor arabi, ci luptători pentru Patria Afgană. Deci ei chiar au eliberat Afganistanul, nu l-au ocupat, cum zic eu.” https://mihaiandreialdea.org/2021/08/20/eliberarea-sau-cucerirea-afganistanului/

 4. planul kalergi in curs… totul este planuit de cel putin 100 de ani. tot ce se intampla acum este scenariul”fereastra ingusta” prin care noua oranduire trebuie sa se ridice, metisand europa. pas-cu-pas.
  The future of life – Jacques Attali, 1981
  ”The future will be about finding a way to reduce the population. We start with the old, because as soon as they exceed 60-65 years, people live longer than they produce and that costs society dearly. Then the weak, then the useless that do not help society because there will always be more of them, and above all, ultimately, the stupid.
  Euthanasia will have to be an essential tool in our future societies, in all cases. Of course we will not be able to execute people or build camps.
  We get rid of them by making them believe that it is for their own good. Overpopulation, and mostly useless, is something that is too costly economically.
  Socially, too, it is much better when the human machine comes to an abrupt standstill than when it gradually deteriorates.
  Neither will we be able to test millions upon millions of people for their intelligence, you bet that! We will find or cause something a pandemic targeting certain people, a real economic crisis or not, a virus affecting the old or the fat, it doesn’t matter, the weak will succumb to it, the fearful and stupid will believe in it and seek treatment. We will have made sure that treatment is in place, treatment that will be the solution. The selection of idiots then takes care of itself: You go to the slaughter by yourself.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...