ACTUALITATEAUR cere oficial Marii Britanii să nu se mai implice în treburile...

AUR cere oficial Marii Britanii să nu se mai implice în treburile României și să respecte suveranitatea, cultura, credința românilor

Alianța pentru Unirea Românilor protestează față de implicarea ambasadorului Marii Britanii la București, Andrew Noble, într-o decizie administrativă internă a României, prin participarea la negocierile legate de marșul LGBT din București („Bucharest Pride”).

Reacția a fost exprimată printr-o scrisoare de protest adresată ministrului britanic de Externe, Dominic Raab, se arată într-un comunicat emis de AUR și trimis redacției R3media.

„În scrisoare se arată faptul că ambasadorul britanic și-a depășit atribuțiile de serviciu prin participarea la negocierile purtate între reprezentanții comunității LGBT+ și Primăria Capitalei pentru autorizarea marșului „Pride” pe Calea Victoriei, în data de 14 august.

Presiunea exercitată de ambasadorul Andrew Noble în favoarea activiștilor LGBT+ a avut un rol important în decizia Primăriei, care a aprobat, în cele din urmă, desfășurarea marșului pe ruta propusă de organizatori.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Atât prin implicarea în negocieri, cât și prin declarațiile oferite ulterior presei, Excelența Sa a încălcat prerogativele conferite diplomaților prin Convenția de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice. Astfel, conform art. 41, alin. (1) și (2) din Convenție, un ambasador are datoria de a nu se implica într-o decizie a autorităților din țara gazdă.

În plus, este inadecvat pentru un diplomat să se exprime public pe teme care pot aduce ofense culturii și societății statului gazdă. În urma scrisorii de protest trimisă către Foreign Office, Alianța pentru Unirea Românilor își exprimă încrederea că Regatul Unit își va instrui, pe viitor, membrii corpului diplomatic să își exprime pozițiile doar în condițiile prevăzute de tratatele internaționale în vigoare, respectând legile și cutumele diplomației.

Totodată, AUR cere respectarea suveranității, culturii, credinței și convingerilor societății românești, așa cum și România le respectă pe cele ale Marii Britanii, în virtutea relațiilor bilaterale foarte bune, a prieteniei și a respectului reciproc dintre cele două state.”, se arată în comunicatul Alianței pentru Unirea Românilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...