luni, decembrie 4, 2023
ACTUALITATECristian Ghinea (USRPLUS), de la susținerea parteneriatului civil între LGBT, la felicitările...

Cristian Ghinea (USRPLUS), de la susținerea parteneriatului civil între LGBT, la felicitările adresate Patriarhului Daniel pentru „promovarea valorilor creștine” în România

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, l-a felicitat pe Patriarhul României, PF Daniel, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, se arată într-un articol publicat de Basilica.

Printre altele, Cristian Ghinea l-a felicitat pe Patriarh pentru promovarea valorilor creștine și activitatea depusă în această funcție.

„Preafericirea Voastră Părinte Patriarh Daniel,

Într-o zi atât de importantă pentru noi toți, avem bucuria şi onoarea să vă adresăm gândurile noastre bune, de apreciere şi prețuire, sănătate, iar Bunul Dumnezeu să vă ocrotească şi să vă însoțească paşii pretutindeni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Vă felicităm pentru toată activitatea depusă în calitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la promovarea valorilor creștine într-o perioadă atât de dificilă prin care trece societatea românească, precum și întreaga omenire,

La mulți ani, Preafericirea Voastră! Doamne, ajută!”, sună mesajul pe care l-a trimis Cristian Ghinea.

Cu totul alte idei, chiar opuse valorilor creștine pentru care-l felicită azi pe Patriarh, nutrea Cristian Ghinea în trecut.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media

El se manifesta vehement împotriva Referendumului pentru Familie, despre care a cărui temă spunea că este „băgată pe gât”.

„Definiţia familiei este o temă falsă creată de politicieni, pentru că le convine foarte mult să arate că susţin familia tradiţională. Nu vreau să intru în bârfe, dar uitaţi-vă câte divorţuri au, câte amante tinere au. Nu vreau să fac atacuri la viaţa personală a politicienilor, dar dacă ei ne bagă pe gât această temă a familiei, cred că ar fi momentul să vorbim cinstit şi despre vieţile lor personale. Dacă ne uităm la garnitura de lideri care susţin familia tradiţională, vedem că numai familişti tradiţionali nu sunt ei. Credeţi că PSD-iştii sunt toţi cu familia tradiţională în braţe? Să fim serioşi“, spunea Cristian Ghinea pentru Adevărul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În 2018, când s-a pus problema votului în Parlament, Cristian Ghinea a votat împotriva organizării Referendumului, exprimându-și poziția public.

„Astăzi va ajunge în plen legea privind organizarea referendumului privind familia tradițională.

Voi vota împotrivă. Acest referendum nu va schimba nimic în practică, codul civil este deja destul de clar. Acest referendum va fi o gură de oxigen pentru clasa politică veche, care găsește o temă comodă după care să se ascundă. Când văd oameni ca Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau Victor Ponta cum umblă cu familia tradițională în piept mă întreb ce
au ei în comun cu familia și cu tradiția. Spectacolul din Parlament de ieri, de la justificarea voturilor, a fost unul trist.

Referendumul este o pistă falsă”, spunea el despre demersul susținut de toate cultele creștine, inclusiv de Patriarhul Daniel. Totuși, Ghinea a afirmat că nu va susține căsătoriile unisex.

Tot în 2018, Ghinea și deputatul Iulian Bulai participau la un grup de lucru transpartinic pentru legalizarea parteneriatului civil, inclusiv între persoane de același sex.

Biserica Ortodoxă, dar și cea Catolică, s-a opus constant legalizării parteneriatului civil, cu atât mai mult între persoane de același sex.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Considerăm că instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinţei creştine şi tradiției poporului român, cu posibile consecinţe grave pentru viaţa morală, familială şi socială a acestuia.

Din punct de vedere creștin, dar și constituțional, cu excepția adopției și a înrudirii de sânge, familia se naște exclusiv prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze concubinajul și să deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația şi instruirea copiilor” este doar familia (art. 48, al. 1 din Constituția României).

Încercările de redefinire a familiei naturale şi tradiționale, confirmată moral și legislativ de-a lungul istoriei umanității, par să facă parte dintr-o agendă ideologică care discreditează valorile și binefacerile sociale ale familiei.

Biserica Ortodoxă Română va continua să apere și să promoveze valorile fundamentale ale familiei tradiţionale, benefice pentru prezentul şi viitorul societăţii româneşti”, afirma Patriarhia Română într-un comunicat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

    • Acest mincinos știe că USR se scufundă in sondaje pentru că lumea s-a trezit că e un partid nu al poporului ci al minorităților sexuale organizate și finanțate de ONG-uri și Fundații pentru a diviza societatea, divizare care ascunde jaful generalizat al resurselor de către multinaționale apărate de ambasade.

      Ghinea nu face aici decât controlul daunelor de imagine să mai fraierească pe cine poate pentru a opri căderea USR in dauna AUR care le ia voturilor oamenilor normali care au crezut că e vorba de corupție și s-au trezit că partidul ăsta e despre lgbt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate