ACTUALITATEMoment aniversar în Biserica Ortodoxă Română: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește 70...

Moment aniversar în Biserica Ortodoxă Română: Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește 70 de ani

Joi, 22 iulie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va împlini 70 de ani. Cu această ocazie, în zilele de 20, 21 și 22 se vor oficia slujbe în cadrul Patriarhiei Ortodoxe: Liturghia de marți, praznicul Sf. Proroc Ilie și ziua onomastică a Patriarhului, respectiv slujbele de Te Deum din zilele următoare, slujbe de mulțumire pentru binefacerile domnului asupra Bisericii Ortodoxe Române.

Potrivit unui comunicat de presă trimis redacției R3media, în ziua de joi va exista un moment aniversar după slujbă, unde nu vor lipsi și mesajele autorităților. Comunicatul descrie, pe scurt, programul liturgic al zilelor ce urmează.

„Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va oficia Sfânta Liturghie marți, 20 iulie 2021, în ziua de cinstire a Sfântului și slăvitului Proroc Ilie, în Paraclisul cu același hram din Reședința Patriarhală, deoarece Preafericirea Sa a primit la Sfântul Botez numele Ilie (Dan-Ilie).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Miercuri, 21 iulie 2021, în Palatul Patriarhiei, va avea loc slujba de Te Deum și ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În ziua de joi, 22 iulie 2021, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor mireni.

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităților de stat, precum și din partea altor instituții publice. În încheiere vor fi prezentate un volum și un film aniversar.”, scrie în comunicatul emis de Patriarhie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...