duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEAUR, critici dure la adresa SRI. George Simion cere demisia generalului Anton...

AUR, critici dure la adresa SRI. George Simion cere demisia generalului Anton Rog, iar Claudiu Târziu cere Comisiei SRI să-l audieze: Cine a mandatat SRI să se transforme în ministerul adevărului?

Președintele AUR, George Simion, a cerut demisia generalului Anton Rog, șeful diviziei Cyberint a SRI (Serviciul Român de Informații), acuzându-l că intervine în procesul electoral.

Într-un articol publicat pe siteul personal, George Simion se întreabă „Cine a mandat SRI să se transforme în ministerul adevărului?”, după ce Rog a vorbit într-un interviu despre intervenția instituției sale în cazul „dezinformări” ar interveni în „voința electoratului”.

„În același interviu, generalul Rog susține că un partid ar putea duce acțiuni „care conduc către alte procente și se schimbă ordinea constituțională, atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune serviciul de informații pentru a elimina acea amenințare”. Întrebat, mai târziu, de un participant la dezbatere, care este diferența dintre „dezinformare” și „înflorire”, adică procedeul folosit des în campanii electorale, generalul Rog nu a putut oferi criterii clare. Nu asta este rolul campaniei electorale? Să influențeze „voința electoratului”?

În acest context, cine a împuternicit SRI să decidă ce este „dezinformare” într-o campanie electorală? Dacă afirmi că Guvernul PSD-PNL bagă România în război, fără nici un control democratic, și te opui, există riscul să vină SRI „să te ia”? Declarațiile lui Anton Rog sunt foarte grave, deoarece arată că SRI s-a erijat într-un „minister al adevărului” într-un dispreț fățiș față de lege și chiar de „ordinea constituțională” invocată de șeful CyberInt, care consfințește libertatea de exprimare.

SRI trebuie să se disocieze URGENT de afirmațiile generalului Anton Rog, iar comisiile parlamentului să-i cheme la explicații pe domnii din conducerea SRI care se ocupă cu „combaterea influențării voinței electoratului”, a scris Simion.

Și președintele CNC al AUR, Claudiu Târziu, a reacționat negativ. El a cerut comisiei parlamentare de control a SRI să-l cheme de urgență, la audieri, pe generalul Anton Rog.

„După perioada neagră când justiția a fost capturată efectiv de SRI prin protocoalele denunțate ca toxice de însuși SRI, acum un general activ al principalului serviciu secret din România vorbește, cu o seninătate și o aroganță uluitoare, inclusiv despre existența unui departament de inginerie socială cu capacități intruzive, capabil, ba chiar obligat să schimbe atitudini și comportamente sociale pe scară largă. Afirmații de genul celor făcute de Anton Rog atentează la fundamentele ordinii constituționale ale regimului democratic. În orice stat de drept, astfel de afirmații conduc automat la evacuarea unui asemenea personaj din peisajul instituțional”, a declarat Claudiu Târziu, informează un comunicat de presă.

Intervențiile AUR vin după ce presa a relatat despre un interviu acordat de generalul Anton Rog pentru Stakeborg Academy.

Printre altele, acesta a vorbit despre intervenția SRI în caz de „dezinformare” la alegeri, pe motiv că s-ar umbla la „ordinea constituțională”, prin schimbarea voinței electoratului.

Generalul a mai spus, cu seninătate, că SRI deține capacități prin care determină oamenii să acționeze chiar împotriva voinței lor.

„Avem un departament extrem de performant care se ocupă de un concept care se numește inginerie socială” a spus generalul Rog.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

11 COMENTARII

 1. Indirect, generalul ne arata gradul de determinare al statului in a interfera cu alegerile din 2024 avind ca obiect principal AUR sau o alianta poporanist-libertara. Interferenta poate avea loc printr-o multitudine de mijloace: intoxicarea mediatica a discursului public, inscenarea unui conflict inter-etnic cu AUR drept protagonist, falsificarea numerelor electorale, ilegalizarea AUR inainte sau dupa alegeri. Nimic nou. Acelasi lucru se intimpla cu Trump in SUA, cu AfD in Germania, si de aceea 2024 este anul in care se joaca marea miza a libertatii in lume.

  Sociopatii nu au urechi de auzit: de fapt, lipsa de deschidere pentru celalalt de orice fel (ascultare, empatie, intelegere, remuscare, etc.) e trasatura definitorie de marca. Aceasta argumentatie este pentru indirzirea cititorilor: pentru cresterea gradului de intemeiere al pozitiei lor, a increderii in indreptatirea lor si, prin asta, a determinatiei lor egale dar de semn contrar cu a statului, de a rezista.

  Prevenit inseamna pregatit. Adevarul inseamna libertate. Intelegerea inseamna putere.

 2. 1. Inducerea de convingeri si pareri nu este ‘manipulare’. Ea face parte din rindul celor doua mari categorii argumentative descrise inca de, hello, generale!, Aristotel in ‘Retorica’. Argumentele silogistice sint ca demonstratiile din matematica, cu rigoare deductiva, iar in viata sociala nu isi au locul decit la detectivi si in probatoriul juridic. In enorma parte a cazurilor, viata sociala si politica se bazeaza pe argumentatia zisa ‘entimematica’, adica _persuasiune_. Persuasiunea se adreseaza deopotriva ratiunii si simtirii, locul ei de actiune fiind _sufletul_.
  Generalul si toti zarghitii care ii inspira si incurajeaza vor sa inchida gura lumii, sa induca prin frica tacere, sa extermine spiritul public si civic. Ei ne vad ca, si ar vrea sa ne transforme in roboti executanti. Descriptivul potrivit pentru aceasta categorie este ‘sociopati’ si ei nu trebuie menajati prin eufemisme. Toti cenzorii sint sociopatici. Sociopatia nu este o boala psihica, ci o dezordine de personalitate, o deficienta a _caracterului moral_. Sociopatii sint manipulatorii prin excelenta, traind sub halucinatia machiavelliana ca spiritul uman ar fi infinit maleabil si manevrabil. Cind ei vorbesc despre schimbarile de convingeri ca ‘manipulare’, superb ilustrat de acest ‘general’, ei _nu fac decit sa proiecteze_ asupra altora propria lor constitutie psihica.

  2. Sociopatii politici neaga ca oamenii ar avea instinct de autoaparare, discernamint si capacitate de judecata proprie care, combinate, in cele mai multe cazuri, filtreaza actiunile ‘manipulative’ indreptate impotriva integritatii lor cognitive si/sau biologice.
  Dovada: dupa Serbia si Bulgaria, Romania este a treia dintre tarile cu cea mai mica rata de vaccinare covid (58%, conform Johns Hopkins Covid Center, FWIW). Prin aceasta, romanii au rezolvat cu succes in mare majoritate problema centrala in stiintele cognitive (judecata sub incertitudine, Herbert Simon, Kahneman & Tversky): cum ajungi de la A (frica) la C (decizie corecta), netrecind prin B (cunoasterea, de altfel inexistenta si imposibila, a tuturor faptelor relevante despre virus). Nevaccinarea este victoria bunului simt fata de propaganda oficiala (vezi mai jos).

  3. Manipularea nu consta intr-un exces informational de natura persuasiva (entimematica), ci in _sustragerea activa de informatie relevanta_, in ascunderea de fapte _incriminante_ in scopul crearii unei false reprezentari in auditor. Manipularea este ‘negativa’, ea apare primar _prin lipsa_, altfel spus, prin minciuna de ‘omisiune’, abia apoi devenind posibila ingramadirea de falsuri ‘afirmative’. Ca Iohannis: ‘ucrainienii nu fac nimic la Bastroie’; apoi ‘opozitia submineaza relatiile cu Ucraina’. La arest cu el?!

  4. Propaganda este ascunderea si minciuna ca instrument coordonat de _stat_ si extensiile sale, mass media si justitia, care ar trebui sa fie _puteri separate_ in republica. Ca: ‘Zelenski e un erou’ desi isi aresteaza oponentii, a scos in afara legii opozitia, vrea sa anuleze alegerile de anul viitor’. Adevarul? Zelenski e un tiran, cu nimic mai bun decit Putin iar, intrucit ne priveste, _mai rau_ caci minciuna propagandistica despre el distruge libertatea si democratia _acasa_.

  5. Generalul e doar un exemplar local al unei specii care s-a puiat peste tot in lumea vestica, facind-o in fiecare zi mai necivilizata, mai ticalosita si mai decrepita. Ceea ce e o consolare slaba, dar macar nu e prilej de rusine. Pentru faptul ca nu am ramas o exceptie pozitiva, trebuie acordat credit lui Iohannis, Aurescu, celor doi Muraru (din care unul, la Washington, mijloceste eforturi prin MAE de implantare a DHS, Securitatea americana, in Romania, iar cel local este un recidivist al amenintarilor de ilegalizare a AUR; tot MAE se ocupa de achizitia de soft de supraveghere pe baza de inteligenta artificiala; https://anon.to/pzqdrR; https://tinyurl.com/2ze7xxym)

  6. Generalul se lauda, si prezinta fals niste capabilitati ‘manipulative’ care nu doar ca nu exista, dar nici nu sint posibile. Ceea ce el prezinta ca ‘expertiza’, ca ‘know how’, nu e de fapt decit forta bruta: forta de a deplatforma si definancializa discursul, mai ales partinic, indezirabil, forta legii de a-l interzice arbitrar, forta de a intimida si risipi sustinatorii acestora. Generalul face propaganda dictatoriala: nu doar ‘demis’ trebuie el, ci dat in judecata intr-un proces de clasa (‘class action’) – nu exista, parca, o prevedere in constitutie in acest sens? [continuare mai jos]

 3. atentie,atentie:
  “să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva VOINTEI tale.”

  -impotriva VOINTEI=shantaj;
  daca era impotriva INTERESULUI = inshelaciune;
  guzganu imputzit trebuie terminat!

  • -uite njevestica,
   ROG Lucia Tatiana – Judecător – Înalta Curte de Casație și … – ICCJ,
   astia au refacut binomul in familie…

   gen.rog a spus CA POATE SHANTAJA,

   “Pe scurt, peste o lună, noi putem să te determinăm, …., să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Da? “

 4. Bineinteles ca acel departament nu a fost folosit in era COVID.
  Iar tovarasul Gheorghita s-a dus director la un spital SRI pur intamplator…

  Le las si eu aici securicilor de serviciu o vorba de la cel care ne-a facut…”design-ul”:

  3. De aceea, câte aţi spus la întuneric se vor auzi la lumină; şi ceea ce aţi vorbit la ureche, în odăi, se va vesti de pe acoperişuri. (Luca 12, 3)

  Iar Dumnezeu nu e mincinos…

 5. 🙂 Când a început Democrația să le „îmbunătățească” școala, oamenii din toate colțurile lumii n-au observat nici până din ziua de azi, și asta în condițiile în care imensa majoritate este împotriva „ingineriilor sociale”.

  Orice sistem face „inginerie sociala”, fiindcă este în interesul sistemului. Ori sărăcirea materială și nematerială nu se numără la „inginerie socială” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate