vineri, iulie 19, 2024
OPINIIStânga contra stânga

Stânga contra stânga

Am înțeles în sfârșit (sunt mai greu de cap, ce vreți?) de ce în România nu există partide semnificative de dreapta. E simplu. Pentru că, dincolo de câteva cazuri izolate, nu există nici electorat și nici politicieni de dreapta. Există doar două feluri de colectiviști – unii globaliști și alții naționaliști.

Prima tabără susține că minoritățile naționale, religioase sau sexuale trebuie promovate cu orice preț, iar toți cei care se opun acestei noi politici de cadre sunt niște Xofobi (X= homo, islamo, trans etc). Ceilalți spun în esență pe dos: că indivizii din categoriile respective trebuie dați pur și simplu la o parte, că societatea funcționează mai bine fără ei, că sunt cetățeni de rangul doi, că prezența lor ar impurifica oarecum un popor altminteri curat.

Ambele abordări judecă de fapt omul după eticheta de grup, ceea ce este o mentalitate de stânga. Or esența dreptei ar fi tocmai centrarea pe individ și meritele sale personale, nu identitatea colectivă. Pentru gândirea conservatoare, individul nu e în primul rând negru sau alb, homo sau hetero, român sau maghiar, creștin sau ateu, ci este educat, cinstit, competent, inteligent sau dimpotrivă mincinos, nepriceput, needucat, tembel. Or tocmai asta le scapă ambelor tabere menționate mai sus. Pentru ei, tembelul e bun atâta vreme cât e de-al nostru, fie gay, fie credincios, și cu siguranța e mai bun ca un deștept “de-al lor”.

Celălalt indiciu că în România dreapta se găsește mai mai mult pe hârtie decât pe teren sunt promisiunile electorale și reacția publicului la ele. Câtă vreme toate partidele promit că „vor da” și „vor ridica salariile și pensiile” și sunt votate pentru asta, nici nu mai contează cum se auto-intitulează. Avem de-a face cu aceeași mentalitate: credința în statul providență, speranța mesianică într-un Tatuc. Alegerile la români sunt doar ocazia de a schimba tătucii.

Până când va sosi clipa în care individul va fi pus in centrul politicii și evaluat după merite personale, iar cetățenii nu vor mai aștepta pomeni de la stat, românii vor rămâne un popor colectivist, cu mentalitate de stânga. Dar cum de certat ne putem certa și așa, chiar nu mai contează!

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Acei cetateni de care vorbiti au niste trasaturi comportamentale comune si ei insasi sustin apartenenta la un grup: curlangii, feministe, trans etc.
  Evident ca fiecare cetatean in parte trebuie evaluat dupa meritele si pacatele lui, dar atunci cand ei insusi isi declara apartenenta la ceva anormal, rau, pacatos, nociv este normal ca acel grup sa fie tratat ca atare (ajutat sa isi recunoasca greselile, sa se pocaiasca si sa gaseasca calea spre bine, adevar si frumos).

  Si mai este un aspect: influentarea mintilor copiilor nostri tocmai de catre aceste grupuri.

 2. Cum a murit vechea ”stângă” (unde sunt Partidul Comunist Francez sau Partidul Comunist Italian, unde sunt socialiștii francezi?) asa este pe cale să moară si ”dreapta- clasică”, conservatoare si democrat-creștină și chiar extrema dreaptă clasică (in occident si nu numai, există partide catalogate ca fiind de ”extremă dreaptă” conduse de evrei si gay).
  Este o perioadă complicată de reorganizare a ideologiilor si doctrinelor. Este clar că acum există doar două tabere distincte și opuse: vovonarii-progresisti, ”noua stângă”, political correctness, pro avort, pro LGBTQ+, pro educație sexuală în școli, pro federalizare si globalizare, sprijiniți de oligarhia mondială si mainstream media si a doua tabără, mult mai eteroclită, care cuprinde o gamă largă de curente, de la libertarieni până la naționaliști și creștini practicanți sau admiratori ai vechilor regimuri liberale. Culmea este că până si poli de atracție s-au schimbat, neo-marxiștii sunt atașati de lumea occidentală si naționaliștii privesc (cu destulă simpatie) spre China, Turcia si Rusia.
  Două lucruri sunt certe, nimeni nu poate ști viitorul, neo-marxistii sunt terminați fără fondurile uriașe venite de la oligarhii lumii si întotdeauna o să existe ”două tabere” fiindcă principiul dualist Yin si Yang este vital pentru funcționarea lumii și universului.

 3. Ce să-i faci, moțul lui Gauss pe IQ ne plasează pe 94 ceea ce indică un nu prea onorantă dar obiectivă tendință spre colectivism. Unde se mai poate lucra, ar fi pe indicele Floyd care este catastrofal în cultura rurală și post rurală (neo orășenească) de sorginte orientală, cu habitusul aferent. Aici ar fi treaba elitelor culturale și a politicienilor dar cum nu putem trage mari speranțe de la difuzorul de cultură principal,tembelizorul, și cu atât mai puțin, de la politician, psihopat cu imense lacune la capitolele”Cultură” și “Morală” ca să nu mai vorbim de “Istorie”, este puțin probabil să ieșim din cerc în lipsa unui fenomen unificator(deci oarecum, colectivist) sau lider unificator pe model Metternich, sau Cromwell în care să se regăsească majoritatea. Momentan, suntem în faza kantiană”Teză” și nu suntem pregătiți pentru”Antiteză”.Sperăm să rămânem destui până la”Sinteză” când o fi ea. Este un mare hop de trecut cu și fără bicisnicii noștri lideri și invizibila și neimplicata noastră”elită” cultur(nică)ală mâncată de râci și invidii cu mici dar notabile excepții. Avem nevoie de un mesia al neamului românesc, și de Hristos. ps Am întâlnit unguri mai mari patrioți români ca românii, ceea ce m-a pus serios pe gânduri.

 4. Cu alte cuvinte ar trebui să adoptăm și noi mentalitatea modernă a managerilor de echipe de fotbal pentru care nu contează identitatea colectivă a clubului, ci doar performanțele, nu? Deci să angajăm bucuroși mercenari pricepuți de toate culorile ca să facem bani, căci la asta se rezumă totul.
  Esența dreptei este individul, dar nu de sine stătător, ci în cadrul națiunii sale, față de care are o responsabilitate. A se citi, de exemplu, și doar cât a scris Părintele Dumitru Stăniloae despre naționalism. Măcar de-ar fi “colectiviștii naționaliști” mai vocali în a împiedica dictatura diverselor minorități, aparent veșnic nesătule și încurajate mai nou până și de diverși conservatori de carton, mândri tare de cât sunt ei de “toleranți”. Cu siguranță prezența ideologiei de gen în școli nu ar impurifica mintea copiilor, altminteri curată, nu?

  Vă sugerez călduros să vă mutați în Germania, sau în Anglia. Găsiți acolo meritoși din plin, fără discriminare: arabi, pakistanezi, asiatici, indieni, zone Sharia, nenumărate violuri neanchetate de teama eventualelor scandaluri de rasism, atentate teroriste, supraveghere video, ba chiar și câțiva britanici. Poporul englez în toată splendoarea sa! Democrație și nediscriminare!
  Lăsați-ne în plata noastră pe noi românașii proști, care încă mai visează conducători puternici care să-i scoată din noroi, să reinstaureze măcar respectul față de legi acolo unde morala și responsabilitate au dispărut, înlocuită de drepturi, să le mai slăbească din jugul datoriilor impuse, să le dea ocazia să se ridice. Popor colectivist, ce să ne faci, în loc să ne construim noi singuri spitale, școli, străzi, să ne deschidem propriile afaceri, tot stăm la mila unora și a altora, visăm tătuci…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE