sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEConstanța: Peste 130 de jandarmi și polițiști, trimiși la Mănăstirea „Peștera Sfântului...

Constanța: Peste 130 de jandarmi și polițiști, trimiși la Mănăstirea „Peștera Sfântului Andrei”. Autoritățile reamintesc că pelerinajul este permis doar persoanelor care au domiciliul în zonă

Peste 130 de jandarmi și polițiști vor asigura măsurile de ordine publică, luni, la hramul Mănăstirii ,,Peştera Sfântului Andrei” din comuna Ion Corvin,  a anunțat, duminică, Jandarmeria Mobilă Constanța.

Potrivit unui comunicat postat pe Facebook, principalele obiective ale forțelor de ordine vor fi „siguranța participanților și prevenirea producerii de incidente”.

În comunicat se reamintește că „organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate”.

„Pentru aceasta, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre și auto, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța.

În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee interioare de deplasare a pelerinilor (către racla cu sfintele moaște, către altar și către lumânărar), au fost realizate marcaje pe traseul de acces în mănăstire, precum și pentru participanții la slujba religioasă astfel încât să se respecte distanțarea fizică.

Pentru desfășurarea fără incidente și în siguranță a evenimentului, solicităm tuturor participanților să respecte aceste marcaje, să nu staționeze excesiv în zona raclei și să nu forțeze accesul prin alte puncte decât cele marcate”, se arată în comunicatul de presă.

Reamintim că ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminică dimineața, de filtrul de poliție de la intrarea în localitatea Ion Corvin, unde este Peștera Sfântului Andrei, pentru verificarea documentelor. Totuși, ÎPS Teodosie a slujit, duminică, la mănăstirea Peștera Sfântului Andrei.

Totodată, ÎPS va sluji și luni Sfânta Liturghie la mănăstirea din localitatea Ion Corvin.

ÎPS a anunțat, printr-un document transmis joi că toți preoții și monahii din cuprinsul eparhiei vor fi „delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peșterea Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE