ACTUALITATEÎPS Teodosie joacă tare: Arhiepiscopul Tomisului a cerut tuturor preoților și monahilor...

ÎPS Teodosie joacă tare: Arhiepiscopul Tomisului a cerut tuturor preoților și monahilor din județul Constanța să fie prezenți la peștera Sf. Andrei. E vorba de mii de oameni

ÎPS Teodosie a anunțat oficialitățile statului că va sărbători cum se cuvine praznicul Sf. Andrei, la peștera din comuna Ion Corvin din județul Constanța și se pare că se va ține de cuvânt.

Astfel, printr-un document oficial trimis tuturor protoieriilor din Arhiepiscopie, el a anunțat că toți preoții și monahii din cuprinsul eparhiei vor fi „delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peșterea Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”. Cu alte cuvinte, toți preoții din toate bisericile ortodoxe de pe raza județului Constanța sunt chemați la Sf. Andrei. De asemenea, toți călugării și toate călugărițele din județ vor veni la Mănăstirea Peștera Sf. Andrei. E vorba, cu siguranță, de mii de persoane.

El a precizat că în acea zi, toate bisericile vor rămâne deschise pentru rugăciune individuală.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Eparhia păstorită de ÎPS Teodosie cuprinde preoții și monahii și monahiile din județul Constanța.

Reamintim că Municipiul Constanța este în carantină, iar autoritățile au mobilizat deja forțe de ordine în zona peșterii Sf. Andrei pentru a verifica dacă se respectă restricțiile impuse.

Patriarhia Română a cerut autorităților să permită desfășurarea pelerinajului tradițional de la peștera Sf. Andrei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...