luni, octombrie 2, 2023
ȘTIRIPrințul Șerban Dimitrie Sturdza: UE de astazi este o dictatură, nu o...

Prințul Șerban Dimitrie Sturdza: UE de astazi este o dictatură, nu o democrație! Ni se spune câți porci să creștem și câți litri de țuică să producem, peste cățiva ani nu ne vor mai lăsa să ne încălzim nici cu lemne. Totuși, cât de multe asemenea atacuri împotriva ființei noastre mai suntem dispuși să acceptăm?

Prezent la conferința „Acea Europă în care credem”, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza a criticat fără menajamente Uniunea Europeană, acuzând-o de comportament dictatorial, informează Rostonline.

Conform sursei citate, prințul Sturdza a spus că a constatat, cu stupefacție, că Uniunea Europeană a preluat multe dintre tarele comunismului și ale totalitarismului pe care Estul Europei le-a simțit până în 1989.

„M-am născut și am crescut în comunism. 23 milioane de români eram prizonieri în propria noastră țară. Nu aveam dreptul să deținem un pașaport. Nu aveam dreptul elementar al liberei circulații. Trăiam sub imperiul fricii, al cenzurii și al autocenzurii. Regulile, îngrădirile, limitarea libertăților erau clare. Știam că ceea ce se vorbește acasă nu se repetă niciodată la școală, la serviciu, sau în public. Atunci, Europa occidentală reprezenta pentru noi lumea liberă. Este extraordinar de ciudat pentru generația mea, să admitem că astăzi, neo-marxismul ne vine exact din partea țărilor considerate altădată libere! Și avem astăzi, alături de noi, oaspeți occidentali ce s-au opus deja în țările lor acestor atacuri, dând naștere unor formațiuni patriotice noi. Vă felicit pentru curajul și determinarea de care ați dat și dați dovada!

După ce am fost forțați, în timpul comunismului, să ne exprimăm într-o limbă de lemn, astăzi suntem obligați să învățăm noua limbă de lemn a neo-marxismului și să acceptăm totodată pe lângă terminologia diabolică și reguli, obligații și îngrădiri ale libertăților noastre”, a spus Sturdza.

Acesta s-a întrebat dacă nu cumva UE va interzice cuvinte precum „mamă”, „tată” și alte activități firești.

„Practic, aici, în România, am avut foarte puțin timp, după căderea comunismului, o relativă libertate. Constatăm astăzi că de la zi la zi avem mai multe îngrădiri.

Ni se spune câți porci avem voie să creștem și câți litri de țuică avem dreptul să producem, pe an, la noi în gospodărie. În timpul lui Ceaușescu trebuia să bem înlocuitori de cafea, astăzi ni se spune să mâncăm gândaci în loc de produsele noastre naturale, tradiționale, produse chiar de noi .Am fost siliți să ne închidem minele de cărbune, peste câțiva ani nu ne vor mai lăsa să ne încălzim nici cu lemne. Totuși, cât de multe asemenea atacuri împotriva ființei noastre mai suntem dispuși să acceptăm?

Domnule și Doamnă, Mamă și Tată, Frate și Soră, Băiat și Fată, Bărbat și Femeie, sunt oare cuvinte ce ni se vor interzice să le mai folosim? Nu aceasta este Europa de mâine pe care ne-o dorim!

Noua formă de naționalizare a proprietăților este supraimpozitarea, că e vorba de impozitul anual pe teren și clădire, sau de taxe succesorale, etc.

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din Uniunea Europeană. Iar proprietarul este suveran, nu este dependent, nu este supus, se poate revolta dacă îi este amenințată proprietatea etc.

Cel ce deține o proprietate, are un rost, este legat de familie de comunitate și de țară.

După cum știm, niște minți diabolice, doresc nu doar reducerea populației mondiale, adică reducerea creației lui Dumnezeu, ci și a dreptului elementar la proprietate.

Totodată, aceleași minți diabolice fac eforturi mari și pentru eliminarea numerarului și înlocuirea acestuia doar cu plăți electronice”, a mai adăugat Prințul Sturdza.

Domnia sa a îndemnat la curaj și demnitate.

„Mă înclin acum în fața tuturor celor ce, mai ales în ultimii doi ani, nu au plecat capul și aceasta chiar dacă au fost adesea tratați ca fiind paria societății, cu gândiri zise medievale! Cinste lor! Am fost acuzați că vehiculăm teorii ale conspirației. Dar ce ne facem cu toate declarațiile unor înalți oficilali care au fost făcute, înregistrate, distribuite, vizualizate și arhivate, înainte de a fi șterse de pe interrnet? Doar nu le-am inventat noi? Ne-am pus întrebări, ceea ce i-a deranjat pe mulți. Ne-au fost interzise niște drepturi elementare. Încet, încet, iată că adevărul iese la iveală, iar cel mai greu pentru cei ce ne arătau cu degetul, este să recunoască că s-au înșeșat! Am rezistat și cred că așa cum am rezistat acum, vom rezista și altor atacuri viitoare.

Spuneți NU, fiți curajoși și demni! Altfel ce veți răspunde copiilor voștri atunci când vă vor întreba ce ați făcut pentru a opri toate acestea?”, s-a întrebat el.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Riscul cu care AUR (sau alianta mai larga poporanist-libertara) se confrunta este sa cistige alegerile si sa piarda guvernarea in primele 6 luni, prin compromisuri, nu atit din interese, cit din frica, lipsa de clarificare intelectuala si imitatie a ceea ce deja exista.

  Simbata, am privit ridicind din sprincene la lansarea listei AUR pentru europarlamentare. Patidul e pe cale sa imbratiseze ‘elitismul tehnocratist’ care a dus Romania in locul unde e acum. In afara citorva persoane bine definite, Terhes, Piperea, Simion, Tarziu si Lulea (posibil altii pe care nu ii cunosc dupa nume si nu au intervenit), ceea ce am retinut sint lungile liste de titluri ‘academice’ si ‘functii’ in sectoare neproductive, administrative, birocratice (de stat sau nu). Partidul a fost pe undeva constient de asta, caci la un moment dat, a fost facuta precizarea ca diplomele ar fi ‘pe bune’.
  Posibil, dar nerelevant. Relevant este ca AUR nu se poate desprinde de elitism si ‘expertism’. Unde sint antreprenorii? Unde sint oamenii comuni, autonomi, indepedenti, care nu se remarca prin altceva decit rara iubire de libertate? Ei exista, iar faptul ca nu ajung in prim-planul partidului nu se poate datora decit esecului algoritmului de filtrare, promovare si selectie pin care partidul creste si isi genereaza fatada.
  In ciuda eforturilor pe care le cred oneste de a proteja capitalul de integritate morala a partidului, sint sigur ca exista ‘infiltrari’ care vor deveni masive daca AUR cistiga alegerile.

  AUR are nevoie de un concept pe termen lung care sa elimine problema inainte ca ea sa apara/creasca. Problema se numeste _antiselectie_ iar solutia consta intr-un concept de stat _mic_ in care puterea (bani taxati, decizia centralizata, responsabilizarea politica partinica) este returnata poporului. Cita vreme AUR nu are un concept _nu_ de reformare a statului, ci de _demantelare_ a statului, de restringere a lui si de impingere a lui inapoi, statul ‘mare’ si gras, bun de muls, va reprezenta o atractie irepresibila atit pentru hoti dedicati, dar mai ales pentru aceasta clasa ‘elitist-experta’ care nu fura direct, ci indirect, prin sinecuri spoliative, job-uri si contracte de stat fara nici un alt rost decit extractia legala.
  Intr-un stat redus ca functii si bazat pe control descentralizat, putin ramine de furat, si matrapazlicurile sint repede date la iveala.

  Andrei Marga proba acelasi elitism de nescuturat intr-un articol recent, ‘Elita devotata’, la care am raspuns printr-un comentariu preluat apoi ca articol pe sit, ‘Contraelita devotata’ (https://anonimus.ro/2023/07/contraelita-devotata/).
  Acestia sint polii intre care se produce pendularea AUR de azi.
  Elitele au tradat poporul repetat in istorie, si nu doar la noi (Julien Benda, La trahison de clercs). ‘Prostologia’ a devenit o specialitate romaneasca, larg raspindita la toti cei in care un exces de educatie se combina cu o capacitate analitica redusa, lasitate si/sau interes.
  A fi impotriva acestora, nu inseamna a fi anti-elitist pur si simplu, dupa cum nu inseamna a fi ‘ilitiofil’, daca mi se ingaduie joaca lingvistica (‘prostofil’, iubitor de prostie).
  Contra-elitismul este poporanismul libertar autentic care isi gaseste si isi da o reprezentare si o conducere capabila sa simta si sa vorbeasca liber, _consunind_ cu poporul si nu uitindu-se la el de departe/de sus, pentru ca nu ii intelege libertatea si _ii este frica de ea_.

  Deci: nu faceti din popor calul de bataie al carentelor personale. Nu cedati tentatiei elitiste. Atentie la interferenta electorala. Si retineti, ‘stat mic, popor puternic’.

 2. Felicitări !!! Familia Sturza dovedește că memoria și tradiția contează, oferind modele de rezistență!

  Nu am făcut România Mare și Revoluția anticomunistă ca să lăsăm niște ecobolșevici să ne distrugă țăranii , independența energetică și alimentară ca să devenim apoi sclavi abonați la piure de greier cu frigărui de lăcuste !

  UE e o rușine: iși sărăcește națiunile in timp ce devine un stat polițienesc care distruge viețile celor care au curajul să critice bolșevismul lgbtq și poliția gândirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate