ACTUALITATECNCD: IPS Teodosie nu a discriminat femeile

CNCD: IPS Teodosie nu a discriminat femeile

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a hotărât că ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a discriminat femeile atunci când a explicat de ce acestea nu pot fi preoțite în Biserica Ortodoxă, informează un comunicat.

Consiliul constată că, în astfel de cazuri cum este cel supus analizei (doar în acest caz concret ce constituie obiectul plângerii), în temeiul libertăţii religioase şi a principiului autonomiei cultelor recunoscute de statul român, revine acestora din urmă să aprecieze şi să-şi aplice propriile regulamente atunci când un ierarh, în exprimarea libertăţii de conştiinţă şi religioasă, poate aduce atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în speţă dreptului la demnitate a femeilor. Acest drept şi această obligaţie a cultelor recunoscute de stat rezultă şi din art. 5 alin. (4) din Legea 498 din 2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Potrivit acestui articol, „în activitatea lor, cultele, asociaţiile religioase şi grupările religioase au obligaţia să respecte Constituţia şi legile ţării şi să nu aducă atingere securităţii publice, ordinii, sănătăţii şi moralei publice, precum şi drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.”

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Hotărârea CNCD a fost adoptată cu 6 voturi pentru şi 2 voturi împotrivă. Ierarhul tomitan a fost reclamat de către Asociația Vedemjust a lui Cristi Dănileț și senatorul PNL Alina Gorghiu.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Sunt curios cine a votat impotriva acolo! Adica cine pizzzdele ma-sii poate sa considere ca acest ierarh nu ar cunoaste Sfanta Scriptura?

  2. Ideea e că unii creează false conflicte pentru a ține ocupată mintea celor incapabili să înțeleagă asta. În paranteză fie spus, nu era vorba să fie cenzurate comentariile obscene? Ne coborâm acum la nivelul publicațiilor de scandal?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...