ACTUALITATE Industria HoReCa va pierde aproximativ 3 miliarde de euro după măsurile Guvernului:...

Industria HoReCa va pierde aproximativ 3 miliarde de euro după măsurile Guvernului: Hoteluri închise sau scoase la vânzare

Industria HoReCa din România va pierde 3 miliarde de euro, dintre care 1 miliard sunt doar pierderile hotelierilor, au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), după măsurile luate de Guvern în pandemie, scrie profit.ro.

În acest timp, ajutoarele de stat nu depășesc 130 de milioane de euro, scrie sursa citată. „Cu 130 de milioane nu poți depăși o criză de 3 miliarde”, spune Călin Ile.

„Dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Restaurantele sunt închise la interior și ne așteptăm să nu mai poată funcționa nici terasele de la jumătatea lunii noiembrie. Industria hotelieră funcționează acum la sub 10% din capacitate în acest moment. Ne așteptăm ca unii hotelieri să închidă, cel puțin temporar”, a afirmat Dragoș Anastasiu, purtător de cuvânt al APT. Din punctul lui de vedere, situația este dramatică, iar dacă nu se iau măsuri urgente, lucrurile vor intra pe făgașul „scapă cine poate” Potrivit lui Ile, circa 70-80% din hoteluri nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. „Veți vedea hoteluri la vânzare, închise sau în faliment”, a mai spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Oamenii din industria HoReCa au protestat la începutul lunii octombrie, ocazie cu care au afirmat că 100.000 de oameni riscă pierderea locului de muncă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate