ACTUALITATEIndustria HoReCa va pierde aproximativ 3 miliarde de euro după măsurile Guvernului:...

Industria HoReCa va pierde aproximativ 3 miliarde de euro după măsurile Guvernului: Hoteluri închise sau scoase la vânzare

Industria HoReCa din România va pierde 3 miliarde de euro, dintre care 1 miliard sunt doar pierderile hotelierilor, au calculat reprezentanții Alianței Pentru Turism (APT), după măsurile luate de Guvern în pandemie, scrie profit.ro.

În acest timp, ajutoarele de stat nu depășesc 130 de milioane de euro, scrie sursa citată. „Cu 130 de milioane nu poți depăși o criză de 3 miliarde”, spune Călin Ile.

„Dincolo de propuneri și promisiuni de ajutor din partea Guvernului, încă nu s-a întâmplat nimic. Restaurantele sunt închise la interior și ne așteptăm să nu mai poată funcționa nici terasele de la jumătatea lunii noiembrie. Industria hotelieră funcționează acum la sub 10% din capacitate în acest moment. Ne așteptăm ca unii hotelieri să închidă, cel puțin temporar”, a afirmat Dragoș Anastasiu, purtător de cuvânt al APT. Din punctul lui de vedere, situația este dramatică, iar dacă nu se iau măsuri urgente, lucrurile vor intra pe făgașul „scapă cine poate” Potrivit lui Ile, circa 70-80% din hoteluri nu au niciun motiv să rămână deschise în următoarele luni. „Veți vedea hoteluri la vânzare, închise sau în faliment”, a mai spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Oamenii din industria HoReCa au protestat la începutul lunii octombrie, ocazie cu care au afirmat că 100.000 de oameni riscă pierderea locului de muncă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...