ACTUALITATEMii de oameni au protestat în Piața Victoriei față de noile restricții....

Mii de oameni au protestat în Piața Victoriei față de noile restricții. Reprezentanții HoReCa estimează pierderi de 3 miliarde de euro și peste 100.000 de angajați concediați

Mii de oameni protestează, miercuri seara, în Piața Victoriei din București, față de noile restricții anunțate de autorități, anume închiderea restaurantelor, cafenelelor sau sălilor de spectacol.

„Protestam pentru incriminarea HORECA pentru răspândirea Covid. Credem in existența acestui virus, înțelegem gravitatea lucrurilor dar nu putem sa fim de acord cu rezolvarea lucrurilor cu jumătăți de măsura sau fără o analiza argumentata a focarelor de infecție”, au anunțat, pe Facebook, organizatorii protestului.

Reprezentanții sectorului HoReCa au anunțat, miercuri, pierderile estimate pentru industria de resort.

Circa 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finele anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

Potrivit sursei citate, Călin Ilea a menționat că hotărârea de marţi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind reînchiderea restaurantelor şi cafenelelor a fost luată fără ca autorităţile să prezinte vreo dovadă că acest sector a contribuit la răspândirea infecţiei.

Acesta a subliniat că din cauza acestei decizii, este foarte probabil ca până la 100.000 de angajați să fie concediați până la sfârșitul anului.

“Estimăm că industria noastră în anul 2020 va pierde circa 60% din cifra de afaceri. Anul trecut am avut cinci miliarde de euro încasaţi de HoReCa, iar 60% înseamnă o pierdere de circa trei miliarde de euro”, a menționat Călin Ile, adăugând că multe dintre restaurant nu se vor mai deschide niciodată.

Contribuţia directă la PIB a sectorului HoReCa este de 2,79%, iar cea totală este de 5,4%.
Reamintim că autoritățile au anunțat noi restricții în contextual pandemiei.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate