sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATECNA i-a retras licența televiziunii News Romania. Motivul? Nu ar fi „informat...

CNA i-a retras licența televiziunii News Romania. Motivul? Nu ar fi „informat corect” cu privire la criza sanitară și războiul din Ucraina

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să nu-i mai prelungească licența televiziunii News România (fosta Estrada TV), ceea ce echivalează cu închiderea postului, relatează Pagina de Media.

Mai precis, este vorba despre faptul că membrii CNA au votat, în unanimitate, ca licența postului să nu mai fie prelungită după data de 30 iulie 2022.

Din declarațiile membrilor CNA reiese faptul că televiziunii i s-a imputat faptul că nu ar fi „informat corect” în timpul pandemiei și despre războiul din Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Cele mai multe sancţiuni au fost pentru informare corectă. Cu privire la chestiunile tehnice înţeleg că au fost dificultăţi când aţi preluat televiziunea, dar cu privire la conţinut, care s-au tot repetat, asta e mult mai greu de înţeles.

Mă refer aici la cele două mari subiecte care ne-au preocupat în 2021 şi 2022 – pandemia de Covid şi războiul din Ucraina. Pe aceste teme au fost cele mai multe plângeri.

Cred că sunteţi una dintre televiziunile cele mai amendate, pe subiecte care sunt extrem de importante, mai ales că în tratarea lor am cerut responsabilitate, echilibru, informare corectă. Toate se reflectă în sănătatea publică şi securitatea naţională.

Niciunul dintre noi nu e aici ca să închidă televiziuni. Apărăm libertatea de expresie, dar şi interesul public.

Eu nu sunt convinsă că acest radiodifuzor o să respecte legislaţia în următorii 9 ani”, a spus Dorina Rusu, membră a CNA.

Membrii CNA au subliniat faptul că postul de televiziune a recidivat, de la 4 sancţiuni în 2021, din care două amenzi de 10.000 lei şi 5.000 lei, la cele 13 sancţiuni în 2022.

Cristina Pocora, membru CNA: „Dacă votăm prelungirea licenţei spunem “Da, e OK cum te-ai comportat în ultimul an”. Noi o să-i mai dăm amenzi, o să mai încasăm nişte bani la buget, dar e OK să fii pe piaţă. E o jicnire la adresa celorlalte televiziuni”.

Remus Rădoi, în calitate de director editorial al televiziunii, a fost prezent în sala de şedinţă CNA şi a încercat să aducă argumente în favoarea prelungirii.

„Încercăm să îmbunătăţim grila de programe. Am schimbat doi prezentatori şi un producător. Am luat acest canal în insolvenţă. Încercăm să construim un colectiv care să producă lucruri de o calitate mai ridicată. Să ne perfectăm“, le-a spus el membrilor CNA.

CNA nu este la prima decizie care poate fi, cu greu, încadrată la obiectivitate. În trecut, instituția a somat un post de radio pentru că ar fi „pus la îndoială democrația din America”.

Televiziunea „Nașul TV” a primit o amendă record pentru că nu a vorbit „corespunzător” – adică pe placul autorităților – despre vaccinare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

  1. Daer cum trebuia sa prezinte corect criza sanitara? Sa spuna ca sacii negri erau de relaxare ? S-a mai pomenit vreodata sa ingropi oamenii in saci? Sau ca avem grija unui razboi care nu-i al nostru?

  2. nu e deajuns că au finanțat in mod jegos presa să cânte in strună guvernului,
    acum lichidează singurele platforme independente, nu le ajunge autoritarismul, nu suportă competiția.

    Cumpără la kilogram jurnaliștii lichele pe centură, iar pe jurnaliștii independenți cu caracter ii cenzurează.

    Iozefina de pildă care făcea anchetele acelea detaliate e peste toată clica aia de bugetari numiți politic, in frunte cu bolșevicul de Mircea Toma, numit de USR să cenzureze concurența.

  3. Și dacă aceasta televiziune a spus că vaccinul este periculos pentru sănătatea oamenilor și s-a dovedit că este adevărat,atunci să se desființeze CNA-ul care minte cu nerușinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE