ACTUALITATETeleviziunea „Nașul TV” a primit amendă-record de 100.000 de lei de la...

Televiziunea „Nașul TV” a primit amendă-record de 100.000 de lei de la CNA pentru că nu a vorbit „corespunzător” despre vaccinare

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a sancționat, joi, cu amendă de 100.000 de lei postul „Nașul TV” pentru încălcarea dispozițiilor legislației audiovizuale referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, informează Agerpres.

Titlurile afișate pe ecran care au deranjat autoritățile: „Credeți că oamenii nevaccinați vor rămâne fără niciun drept în societate?” / „Medicii care au alte păreri decât cele oficiale, dați afară din sistem!” / „De ce credeți că se fac vaccinuri fără testări înainte?”.

Potrivit unui comunicat al CNA, canalul a fost amendat pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, precum și a prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b), art. 40 alin. (5) și ale art. 30 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Totodată, dintr-o cauză asemănătoare, postul de televiziune „România TV” a primit recent o amendă de 5.000 de lei. Titlurile afișate pe ecran care au dus la emiterea sancțiunii au fost: „Crește furia populară în momentul critic al pandemiei” / „Cum vrea Cioloș vaccinarea obligatorie a românilor” / „Resetarea pregătită de Cioloș și neomarxiști în România”.

Întrunit în ședințele publice din 23, 24 și 25 noiembrie, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a autosesizării și a sesizărilor primite pentru emisiuni de știri și dezbateri în cadrul cărora au fost abordate teme legate de pandemie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...