ACTUALITATEAtac armat la o școală din Rusia: cel puțin 13 morți, dintre...

Atac armat la o școală din Rusia: cel puțin 13 morți, dintre care șapte sunt copii

Un atac armat a avut loc la școala nr.88 din Ijevsk, capitala Republicii Udmurtia, din estul Rusiei, în urma căruia au rezultat 13 morți, dintre care șapte sunt copii, informează Libertatea, citând TASS.

21 de persoane au fost rănite, inclusiv 14 elevi. Toate victimele au fost transportate la unități medicale. La fața locului au intervenit 14 ambulanțe.

Anchetatorii au identificat persoana care a comis atacul, după care s-a sinucis: Artem Kazanțev, 34 de ani, absolvent al școlii din Ijevsk. Individul, care a folosit pistoale cu aer comprimate adaptate a folosit gloanțe de calibrul 9 mm. Purta un tricou negru cu simboluri naziste și cagulă. Pe încărcătoare, era scris cu vopsea roșie cuvântul „ură”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Președintele rus Vladimir Putin a reacționat la atacul comis luni într-o școală din centrul țării, denunțând un ”act inuman”, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Președintele regretă profund decesul persoanelor şi copiilor în această şcoală unde a avut loc un atentat terorist”, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov într-o conferință de presă.

Guvernatorul regiunii Udmurtia, Aleksandr Brecialov, a precizat că atacatorul l-a ucis inițial pe pe gardianul școlii după care a deschis focul în interiorul clădirii.

În acest caz a fost deschisă o investigație pentru „ucidere” și „port ilegal de arme”, de care se ocupă Comitetul de anchetă al Rusiei.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate