sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDupă ce Musk a postat pe Twitter că „pasărea este liberă!”, comisarul...

După ce Musk a postat pe Twitter că „pasărea este liberă!”, comisarul UE Thierry Breton l-a avertizat: „În Europa, pasărea va zbura după regulile noastre”.

După ce Elon Musk a postat pe Twitter că „pasărea este liberă!”, comisarul UE pentru Piața internă, Thierry Breton, l-a avertizat pe miliardarul american de origine sud-africană, afirmând într-un tweet: „În Europa, pasărea va zbura după regulile noastre”, adică după regulile Uniunii Europene, informează rmx.news.

Chiar dedesubtul acestui mesaj, Breton a scris „#DSA”, prescurtare de la Digital Services Act, un pachet legislativ privind serviciile digitale în cadrul UE. Unul dintre elementele fundamentale ale acestui act este conceput pentru a reglementa și restricționa activitatea pe rețelele sociale sub pretextul combaterii  așa-zisului discurs „instigator la ură”.  Prin acest document, autoritățile Uniunii Europene capătă puteri largi de a cenzura dizidenții politici și discursurile pe care le consideră o amenințare la adresa stângii care conduce UE.

„Legea privind serviciile digitale și Legea privind piețele digitale au scopul de a crea un spațiu digital mai sigur în care drepturile fundamentale ale utilizatorilor sunt protejate și de a stabili condiții echitabile pentru întreprinderi”, se menționează în descrierea actului pe site-ul Comisiei Europene.

Consiliul Europei prezintă modul în care va funcționa legea DSA: „DSA urmează principiul conform căruia ceea ce este ilegal offline trebuie să fie și online ilegal. Acesta își propune să protejeze spațiul digital împotriva răspândirii conținutului ilegal și să asigure protecția drepturilor fundamentale ale utilizatorilor.” Prin urmare, se crează instrumentul legal necesar stângii europene pentru a suprima orice idee sau voce care are curajul să i se împotrivească.

Legea va intra în vigoare începând cu anul 2024, fiind văzută de mulți ca un instrument de cenzură. Tocmai faptul că nu sunt definiți mai exact termenii de „discurs de ură” sau „dezinformare”, creează portițe de scăpare care pot fi interpretate într-un mod foarte subiectiv. Având în vedere faptul că, de pildă, marea majoritate a verificatorilor care lucrează pentru Facebook în Europa Centrală și de Est sunt finanțați de oligarhul miliardar George Soros, ai cărui bani finanțează masiv stânga europeană, există posibilitatea ca cei care se opun, de exemplu, imigrației în masă, restricțiilor la libertatea de exprimare sau susținătorii valorilor tradiționale ale familiei, să fie considerați drept purtători ai unui „discurs de ură”, fiind supuși cenzurii în temeiul DSA.

Amintim faptul că, în data de 28 octombrie, Elon Musk a postat un tweet care preciza că „pasărea este liberă”, aluzie la faptul că el încearcă să elimine cenzura de pe rețeaua socială Twitter.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE