vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATESecretarul General al NATO: Ucraina nu va fi admisă în NATO în...

Secretarul General al NATO: Ucraina nu va fi admisă în NATO în timpul războiului

Aderarea Ucrainei la NATO nu este pe agendă atât timp cât războiul este în desfășurare, iar întrebarea este ce se va întâmpla când luptele se vor termina, a spus Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la un eveniment ce a avut loc miercuri la Bruxelles, informează Rmx.news.

La forumul de la Bruxelles, Secretarul General a subliniat pregătirile pentru Summitul de la Vilnius din iulie, unde aliații vor discuta problema. El a recunoscut că membrii NATO sunt împărțiți cu privire la posibila admitere a Ucrainei.

„Părerile cu privire la această problemă diferă în cadrul alianței”, a spus Stoltenberg, menționând că luarea deciziilor în cadrul NATO se face prin consens. Ungaria rămâne împotriva aderării Ucrainei la NATO atât timp cât persistă discriminarea minorității etnice maghiare de acolo.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Stoltenberg a adăugat că va purta discuții telefonice cu aliații în zilele următoare despre „cum să răspundem aspirațiilor Ucrainei de aderare la NATO”.

„Nimeni nu este în măsură să spună exact care va fi decizia finală la Summitul de la Vilnius cu privire la această problemă”, a spus el. În opinia sa, războiul va aduce Ucraina mai aproape de NATO, de exemplu, antrenarea piloților ucraineni pentru a folosi avioane de luptă F-16 va duce la o mai mare interoperabilitate. Stoltenberg a apreciat că Ucraina utilizează în prezent activele militare ale fostului sistem sovietic și ale lumii occidentale și a sperat că, la Summitul de la Vilnius, aliații vor adopta o strategie pe mai mulți ani pentru a ajuta Kievul să treacă la doctrinele și standardele de echipament ale NATO.

„Acest lucru poate suna puțin tehnic, dar este un factor foarte important”, a subliniat el.

Kievul a anunțat în septembrie anul trecut că solicită aderarea rapidă după ce Rusia a anunțat anexarea a patru județe ucrainene. În timpul vizitei sale din aprilie la Kiev, Stoltenberg a spus că Ucraina are un loc de drept în familia euro-atlantică a NATO. La summitul lor din 2008 de la București, aliații au convenit că Ucraina va deveni membră NATO, dar nu a fost stabilită nici un interval de timp sau o dată.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE