luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEDr. Răzvan Constantinescu, pedepsit pentru delict de opinie: UMF a decis...

Dr. Răzvan Constantinescu, pedepsit pentru delict de opinie: UMF a decis că nu mai poate să mai predea la facultate, inclusiv online, să mai participe la examene, lucrări sau proiecte

Medicul Răzvan Constantinescu, binecunoscut pentru opiniile sale critice în ceea ce privește măsurile luate de autorități pe parcursul pandemiei, a fost pedepsit de către Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T, Popa, prin interdicția de a mai preda studenților sau de a participa la examene, informează 3puncte.ro.

Mai precis, dr. Răzvan Constantinescu a fost exclus din activitățile de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.

Reamintim că pentru opiniile sale, dr. Răzvan Constantinescu a fost chemat în fața Comisiei de Etică a UMF Iași, unde i s-a recomandat să nu-și mai facă publice opiniile.

Iată decizia luată de conducerea universității ieșene:

„Având în vedere faptul că la Comisia de cercetare disciplinară, numită prin Decizia 665/22.06.2021, este în lucru sesizare nr. 12488/17.06.2021, privind nerespectarea de către domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu a Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 13.05.2021,

Având în vedere faptul că în cadrul audierii din data de 28.06.2021, salariatul a declarat în fața Comisiei de cercetare disciplinară faptul că nu va respecta prevederile Deciziilor nr. 516 și 517 din 12 mai 2021 și Prevederilor Procedurii proprii privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în perioada pandemiei de Covid 19, cu modificările și completările aprobate de către Senatul Universității prin Hotărârea din data de 25.06.2021, și nicio altă decizie/hotărâre având dispoziții similare,

Având în vedere că dl. Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu este cercetat disciplinar și în cadrul Comisiei de cercetare disciplinară numită prin Decizia din 06.07.2021,

DECIDE:

Art. 1 Începând cu data prezentei decizii și până la finalizarea lucrărilor Comisiilor de cercetare disciplinară, numite prin Decizia 665/22.06.2021 și Decizia 678/28.06.2021, domnul Șef de lucrări Dr. Răzvan Nicolae Constantinescu nu va mai desfășura activități de predare, de seminar, lucrări practice de laborator, îndrumare de proiecte de an, participare la examene și orice alte activități care presupun interacțiunea față în față sau online cu studenții.

În această perioadă salariatul va desfășura celelalte activități din fișa postului sau activitățile trasate în mod direct de către decan/șeful ierarhic.

RECTOR, Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

9 COMENTARII

 1. Mai ziceau unii ca in Belarus e dictatura.Pai Romania ce este?Repet ce am mai spus,Iasul lui Alexandru Ioan Cuza a devenit o rusine nationala ,o cloaca de tradatori de neam vanduta neomarxismului.

 2. Conducerea spitalelor e complet politizata. Trebuie retinute numele celor care servesc conducerea de partid pentru a fi puse la zid in viitor. Sa stie ca nu vor scapa. Felicitari d-lui doctor Constantinescu. Nu va speriati ca ei sunt mai speriati ca noi. Noi stim ce ne asteapta( cu bine sau rau). Cozile de topor nu stiu. Si asta ii macina puternic. Daca ar fi niste oameni adevarati ar sti sa gestioneze momentul si sa il depaseasca. Dar nu sunt si ca atare vor claca mai repede sau mai tarziu. Sa ai milioane de dusmani e macinator pentru ei.

 3. Daaaa, știm că mafia medicilor e puternică !

  De aia Colegiul Medicilor face zid la orice malpraxis!

  Acum UMF a urmat obedient linia de partid și a executat ordinele Ministresei Sănătății, psihopata afaceristă care vrea vaccinare obligatorie.

  Problema e structurală, Guvernul a corupt toată breasla medicală dublând salariile.
  Știm că profii de la UMF sunt baștanii ăia care au cumul de funcții și au și clinici private și drenează pacienții de la stat la clinicile lor, e o industrie uriașă

  Așa că medicul Răzvan Constantinescu i-a atacat inclusiv la bani când a zis adevărul!

  Rușine rectorului Scripcaru, executant obedient.

 4. daca studentii ar avea verticalitate s-ar ridica alaturi de profesor. asta ar face diferenta si ar putea schimba lucrurile. din pacate verticalitatea celor mai multi dintre romani lipseste cu desavarsire….

  • S-ar ridica să ce? Să facă o dezbatere constructivă prin care să le arate că greșesc, urmând ca apoi ăștia să realizeze și să-și ceară scuze? Crezi că ei nu știu deja? Crezi că mai au vreo frică? Uită-te și la exprimări, unul e “salariat”, celălalt e “RECTOR”. Cu cazarea în cămine au rezolvat ceva? Se mai amăgesc punându-și încrederea în instanțe, că sigur nu sunt și astea tot ale lor.

   • modalitatea Dvs. de gandire este menita sa distruga speranta. nu ma mir ca Romania merge in directia gresita de 31 de ani. din lipsa de reactie a celor ca Dvs. Studentii sa iasa in numar mare pentru a-si sustine profesorul. va garantez ca schimbarea vine din vointa si incredere. cu aceasta mentalitate pur “rumaneasca” : “casa ? si ce rost are?” ori sunteti platit sa “niverlati” modul de gandire liber ori pur si simplu sunteti educat tip china sa nu mai ganditi. deloc.

    • Dimpotrivă, e menită chiar să o aprindă. Dar la modul real, nu “am fost rebeli împotriva stăpânului atât cât ne-a lăsat stâpanul, am fâlfâit pancarte și i-am arătat noi lui!”.
     Dacă dumneata ai ajunge în locul lor, deci să nu mai ai morală sau frică, te-ai teme de o mulțime care se tot laudă cu cât e de civilizată, adică inofensivă, sau de una care chiar ar putea să-ți bage frica-n oase, aducându-ți aminte că ești tot om, indiferent cât de sus te-ai cocoțat în funcție, și poți oricând să dai socoteală? Protestele împotriva restricțiilor ce au rezolvat? I-ai auzit ce zeflemitor răspundeau: “să protesteze dar să respecte prevederile legale”, cu alte cuvinte câtă vreme nu ieșiți din țarc și nu reprezentați un pericol, nici nu vă băgam în seamă.

   • Stalinism post-comunism !!!
    Studenții ar face bine să se trezească și sa apere dreptul Constituțional la OPINIE ȘI LIBERTATEA CUVÂNTULUI SCRIS SI VORBIT al Dascalului VERTICAL !!!
    DECIZIA ADMINISTRATIVĂ ESTE ILEGALĂ PENTRU CĂ ESTE ANTI-CONSTITIȚIONALĂ !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE