ACTUALITATEChina a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

China a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

În anul 2020, China a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene, depășind Statele Unite ale Americii, anunță Oficiul European pentru Statistici (Eurostat), conform Digi24.

„În cursul anului 2020, China a fost principalul partener comercial al Uniunii Europene. Acesta este rezultatul creșterii importurilor (+5,6%) şi exporturilor (+2,2%). În același timp, relațiile comerciale UE-Statele Unite au înregistrat scăderi semnificative atât la nivelul importurilor (-13,2%), cât şi al exporturilor (-8,2%)”, precizează Eurostat într-un raport.

Schimburile comerciale între Uniunea Europeană și China însumează 586 de miliarde de euro în 2020, iar raportul înregistrat între Uniune și Statele Unite a fost de 555 de miliarde de euro pentru același an.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Următorii parteneri comerciali ai Uniunii Europene au fost, în 2020, Marea Britanie, Elveţia, Rusia, Turcia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud şi India.

Uniunea Europeană a înregistrat, în decembrie 2020, un surplus comercial total (raportul exporturi/importuri în relaţia cu state terţe) de 30,1 miliarde de euro, iar zona euro, un surplus comercial de 29,2 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, la întâlnirea „17+1” ce consolideză relații diplomatice și economice între China și estul Europei, România și alte cinci țări nu au fost reprezentate de șefii lor de state, cum se obișnuiește, fapt considerat jignitor de către China.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate