ACTUALITATEChina a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

China a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene

În anul 2020, China a devenit principalul partener comercial al Uniunii Europene, depășind Statele Unite ale Americii, anunță Oficiul European pentru Statistici (Eurostat), conform Digi24.

„În cursul anului 2020, China a fost principalul partener comercial al Uniunii Europene. Acesta este rezultatul creșterii importurilor (+5,6%) şi exporturilor (+2,2%). În același timp, relațiile comerciale UE-Statele Unite au înregistrat scăderi semnificative atât la nivelul importurilor (-13,2%), cât şi al exporturilor (-8,2%)”, precizează Eurostat într-un raport.

Schimburile comerciale între Uniunea Europeană și China însumează 586 de miliarde de euro în 2020, iar raportul înregistrat între Uniune și Statele Unite a fost de 555 de miliarde de euro pentru același an.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Următorii parteneri comerciali ai Uniunii Europene au fost, în 2020, Marea Britanie, Elveţia, Rusia, Turcia, Japonia, Norvegia, Coreea de Sud şi India.

Uniunea Europeană a înregistrat, în decembrie 2020, un surplus comercial total (raportul exporturi/importuri în relaţia cu state terţe) de 30,1 miliarde de euro, iar zona euro, un surplus comercial de 29,2 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, la întâlnirea „17+1” ce consolideză relații diplomatice și economice între China și estul Europei, România și alte cinci țări nu au fost reprezentate de șefii lor de state, cum se obișnuiește, fapt considerat jignitor de către China.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...