ACTUALITATECEO-ul Pfizer nu se va vaccina anti covid: Am 59 de ani,...

CEO-ul Pfizer nu se va vaccina anti covid: Am 59 de ani, sunt sănătos, nu lucrez în prima linie, deci genul meu nu e recomandat să se vaccineze acum

CEO-ul lui Pfizer, Albert Bourla, nu a luat încă vaccinul COVID-19 pe care compania sa l-a dezvoltat alături de BioNTech – și a declarat luni CNBC că directorii Pfizer vor aștepta până va veni rândul lor să se vaccineze, informează Bussines Insider.

„De îndată ce pot, o voi face”, a spus șeful Pfizer. El a adăugat însă că nu vrea ca directorii să „fure startul” și să dea un exemplu prost.

„Am 59 de ani, am o stare de sănătate bună, nu lucrez în prima linie, așa că tipul meu nu este recomandat să mă vaccinez acum”, a explicat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cu toate acestea, Bourla a spus că va lua în considerare administrarea vaccinului mai devreme decât este recomandat pentru cineva de vârsta și sănătatea sa „doar pentru a demonstra încrederea în companie”. Acest lucru i-ar putea încuraja pe alții să facă vaccinurile, a spus el.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul pentru utilizare de urgență pe 12 decembrie. Luni, Sandra Lindsay, asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană din America care a primit vaccinul COVID-19.

Pfizer efectuează „o mulțime de sondaje” pentru a vedea ce ar face oamenii mai dispuși să ia vaccinul, a spus Bourla – și unul dintre răspunsurile de top este dacă el, în calitate de CEO, îl ia. Acest lucru se situează chiar mai sus decât președintele ales Joe Biden care a luat vaccinul, a spus Bourla.

„Având în vedere acest lucru, încerc să găsesc o modalitate prin care mă voi vaccina, în ciuda faptului că nu este momentul meu, doar pentru a demonstra încrederea pe care o am în companie”, a spus el.

„Dar am luat o decizie că, dacă ar trebui să facem acest lucru, nu am face-o cu directorii noștri, așa că niciunul dintre directori sau membri ai consiliului nu se va băga în față”, a precizat Bourla.

Dr. Eric Caumes directorul departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, spunea despre acest vaccin că „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de efecte adverse pentru un vaccin”, după cum scria Le Parisien.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...