ACTUALITATECEO-ul Pfizer nu se va vaccina anti covid: Am 59 de ani,...

CEO-ul Pfizer nu se va vaccina anti covid: Am 59 de ani, sunt sănătos, nu lucrez în prima linie, deci genul meu nu e recomandat să se vaccineze acum

CEO-ul lui Pfizer, Albert Bourla, nu a luat încă vaccinul COVID-19 pe care compania sa l-a dezvoltat alături de BioNTech – și a declarat luni CNBC că directorii Pfizer vor aștepta până va veni rândul lor să se vaccineze, informează Bussines Insider.

„De îndată ce pot, o voi face”, a spus șeful Pfizer. El a adăugat însă că nu vrea ca directorii să „fure startul” și să dea un exemplu prost.

„Am 59 de ani, am o stare de sănătate bună, nu lucrez în prima linie, așa că tipul meu nu este recomandat să mă vaccinez acum”, a explicat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Cu toate acestea, Bourla a spus că va lua în considerare administrarea vaccinului mai devreme decât este recomandat pentru cineva de vârsta și sănătatea sa „doar pentru a demonstra încrederea în companie”. Acest lucru i-ar putea încuraja pe alții să facă vaccinurile, a spus el.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul pentru utilizare de urgență pe 12 decembrie. Luni, Sandra Lindsay, asistentă medicală din New York, a devenit prima persoană din America care a primit vaccinul COVID-19.

Pfizer efectuează „o mulțime de sondaje” pentru a vedea ce ar face oamenii mai dispuși să ia vaccinul, a spus Bourla – și unul dintre răspunsurile de top este dacă el, în calitate de CEO, îl ia. Acest lucru se situează chiar mai sus decât președintele ales Joe Biden care a luat vaccinul, a spus Bourla.

„Având în vedere acest lucru, încerc să găsesc o modalitate prin care mă voi vaccina, în ciuda faptului că nu este momentul meu, doar pentru a demonstra încrederea pe care o am în companie”, a spus el.

„Dar am luat o decizie că, dacă ar trebui să facem acest lucru, nu am face-o cu directorii noștri, așa că niciunul dintre directori sau membri ai consiliului nu se va băga în față”, a precizat Bourla.

Dr. Eric Caumes directorul departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, spunea despre acest vaccin că „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de efecte adverse pentru un vaccin”, după cum scria Le Parisien.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT