ACTUALITATEMarea Britanie a devenit un stat polițienesc?

Marea Britanie a devenit un stat polițienesc?

Cum denumiți o societate în care oamenii sunt arestați, acuzați și eventual condamnați la doi ani de închisoare pentru postarea pe Twitter? Cum denumiți o societate în care femeile sunt arestate în fața copiilor lor și ținute în arest timp de șapte ore, pentru că sunt nepoliticoase cu cineva pe Twitter? Cum denumiți o societate în care niște autocolante în care se spune că „femeile nu au penisuri” declanșează o anchetă penală?

Există un termen pentru o astfel de societate, și nu este unul reverențios. Și totuși asta se întâmplă într-o Mare Britanie care se vrea liberală, în anul 2021. Toate exemplele de mai sus se referă la activitățile feministelor care critică ideea de gen – adică femeile care se opun identității de gen și pledează pentru spații destinate exclusiv femeilor. Acuzarea, săptămâna asta, a lui Marion Millar, o proeminentă feministă scoțiancă, pentru tweet-urile ei, este doar cel mai recent exemplu al războiului statului britanic împotriva acestor presupuși eretici.

Legile britanice privitoare la expresie reprezintă o amenințare pentru libertatea de exprimare. Dar, chiar în momentul în care scriu acest articol în spiked, dezbaterea pe tema transgenderismului a devenit un fel de furtună perfectă pentru acest autoritarism. Legile noastre referitoare la libertatea de expresie, definite în linii mari, intră în coliziune cu activiștii dispuși să le transforme în arme de luptă și cu poliția disperată s-o vadă lumea că se luptă cu „ura”. Numai că „ura”, în acest caz, se referă adesea la oameni care cred, la fel ca majoritatea țării, că sexul biologic este real.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cel mai rău este că aproape ne-am obișnuit cu asta. Adică cu cenzura statului. Cu poliția care îi ia pe oameni de guler pentru ceea ce spun și arestează dizidenți de față cu copiii lor. Partizanii dreptății sociale, cu orientări de stânga, sunt în principiu de acord cu ce se întâmplă, pentru că polițiștii sunt de partea lor, în astfel de chestiuni. Analfabetismul lor istoric atât de mare încât privesc cu totală detașare faptul că statul își arogă puterea de a face legea în materie de libertate de expresie (de a controla/supraveghea/limita libertatea de expresie?)

Ne îndreptăm ca niște somnambuli spre un stat polițienesc, dar, cu toate astea, se pare că sunt prea puțini cei aflați în poziții de influență cărora le pasă.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Articol tradus de la originalul trimis de Tom Slater, prin newslatter, abonaților de la Spiked.com.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Anglia plătește un preț pentru furtul din colonii și încet încet va fi invadată de progeniturile asupriților,intr-o sută de ani această țară va fi musulmană majoritar.ce ironie in loc sa auzi big benul vei auzi cântecul muezinilor.succesuri.

  2. Englezii s-au săturat să fie liberi și stăpâni, așa iși ispășesc păcatele, vor să fie sclavi și să se autopedepsească pentru că nu știu să ceară iertare la Biserică, și atunci iși cer iertare de la stat și de la minorități . ingenunchind. Păi logic că ți se pare că e normal să te ducă la politie dacă te ismti vinovat.

    Anglia e rupăt in două : muncitorii și oamenii simplii au votat Brexit-ul , sunt conservatori. Dar Universitățile, presa și corporațiile sunt stângiști masochiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT