Un studiu realizat în Danemarca arată că peste 50% din șoferii de mașini electrice regretă că au achiziționat astfel de vehicule, potrivit Newsweek.
Aceștia se declară nemulțumiți de prețurile energiei electrice și de infrastructura deficitară.
Problema a fost sesizată și ultimele luni și de producători, care au început să își revizuiască obiectivele. Mai multe companii de automobile au început să ia în calcul, din nou, motoarele pe benzină.
Studiul a fost făcut de startu-up-ul danez Monta, specializat în gestionarea stațiilor de încărcare pentru mașini electrice. Potrivit Autojurnal.fr, mai mult de jumătate din cei care au cumpărat astfel de mașini regretă achiziționarea lor. Șoferii au reclamat lipsa de transparență în ceea ce privește costurile de încărcare. De asemenea, s-au declarat nemulțumiți de prețurile la energie și infrastructura de transport deficitară.
În ceea ce privește încărcare la stațiile publice, șoferii de mașini electrice au precizat că lucrurile sunt extrem de complicate. Ei trebuie să aleagă între diferiți furnizori, cu abonamente plătite sau gratuite, care permit sau nu încărcarea la o anumită stație în baza unor aplicații dedicate.
Mai mult, șoferii nu știu niciodată cât îi va costa încărcarea mașinii. Tarifele variază în funcție de tipul de abonamente și se pot trezi cu costuri peste posibilități.
Șoferii de mașini electrice compară situația din prezent cu alimentarea mașinilor cu benzină sau motorină. Înainte ei vedeau prețul pe litru afișat și știau de câți bani alimentează. Ei adaugă faptul că pentru a facilita adoptarea rapidă, forțată, a mașinilor, ar fi înțelept ca autoritățile să intervină pentru a face ca utilizarea acestora să fie la fel de transparentă și de simplă ca alimentarea cu benzină sau motorină.