joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEDoctor francez despre vaccinul anti-covid de la Pfizer: N-am văzut niciodată o...

Doctor francez despre vaccinul anti-covid de la Pfizer: N-am văzut niciodată o frecvență atât de ridicată la un vaccin! Dacă o dăm în bară, vaccinologia va fi discreditată

Profesor doctor Eric Caumes, directorul departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, s-a declarat îngrijorat din cauza numărului mare de efecte secundare ale vaccinului anti-covid de la Pfizer, scrie Le Parisien.

Într-un interviu acordat publicației franceze, Dr. Caumes afirmă că nu există niciun studiu științific care să analizeze datele privind vaccinul anti-covid realizat de Pfizer, compania respectivă anunțându-și pur și simplu informațiile prin intermediul unui comunicat de presă.

„Rezultatele complete ale testelor clinice ale vaccinului de la AstraZeneca tocmai au apărut in The Lancet și le voi citi cu atneție. Laboratorul britanic a înaintat datele pe care le deține asupra eficacității și siguranței vaccinului pentru analiză, ceea ce îi conferă valoare științifică, de vreme ce au fost recenzați, criticați și aprobați de peers independenți. Asta ar trebui să fie regula, dar Pfizer și Moderna pur și simplu au anunțat succesul prin intermediul unui comunicat de presă. N-am mai văzut așa ceva în toată cariera mea de medic!”, a spus Caumes.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Acesta a precizat că a citit un raport privind vaccinul Pfizer de la Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), datele utilizate de Pfizer pentru a obține autorizarea de comercializare s-au dovedit a fi șocante pentru profesorul francez.

„În timp ce citeam cele 53 de pagini, ceva m-a izbit. Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de evenimente adverse pentru un vaccin. În afară de reacțiile minore de injecție, cum ar fi roșeața locală și durerea, alte efecte secundare apar la rate relativ ridicate, în special la tineri și după a doua doză.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Luați exemplul febrei. Poate să apară temporar după o injecție; este clasic. Dar aici, 15,8 la sută dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani au avut febră de 38 grade Celsius sau mai mare în decurs de șapte zile de la a doua injecție. Și 45 la sută au trebuit să ia medicamente pentru febră sau durere. Alți 55 la sută au avut dureri de cap și 62 la sută au obosit. Nu, într-adevăr, este mult prea mult, poate că există o problemă … ”, a spus Caumes.

În continuare, Caumes a fost întrebat ulterior ce părere are despre situația din Anglia, unde la două zile de la prima campanie de vaccinare, autoritățile au emis o recomandare de urgență prin care solicitau persoanelor cu alergii severe să nu ia injecția cu Pfizer după ce doi pacienți au suferit de o parte severă efecte.

Răspunsul lui Caumes dă naștere unor preocupări suplimentare. „Sunt surprins, deoarece aceste reacții adverse nu sunt enumerate în documentul agenției americane pentru medicamente (FDA), care este singura mea sursă”, a spus el. „Acest lucru confirmă că nu ar trebui să ne grăbim”.

Cu toate acestea, Caumes ar sfătui în continuare persoanele în vârstă care prezintă cel mai mare risc să primească forme severe de COVID-19 și să moară pentru a lua vaccinurile Pfizer sau ARN Moderna din cauza a ceea ce consideră a fi un raport beneficiu-risc favorabil.

Dar nu a sfătuit oamenii tineri sau sănătoși să facă acest lucru. „Nu numai că există o lipsă de informații, dar aceste injecții pe bază de material genetic (ARN mesager) nu au trecut niciodată de etapa de comercializare până acum”, a spus Caumes. „Poate că sunt revoluționare, dar vreau dovada fiabilității lor, altfel echivalează cu plasarea încrederii oarbe în industrie. ”

El spune că s-ar imuniza „bucuros” cu vaccinul de la AstraZeneca și cel chinezesc, pentru „avem rezultate validate”.

Dr. Caumes spune că se teme că va fi numit „conspiraționist”, deoarece imediat când cineva părăsește „gândirea unică, este catalogat drept conspirator sau măgar, așa cum mi-a zis Veran (Olivier – Ministrul Sănătății din Franța – n.r), deși sunt unul care a apărat cel mai mult vaccinurile”.

„Vaccinurile au fost un miracol pentru bolile infecțioase pentru că previn mai degrabă decât vindecă. Dar le spun oamenilor adevărul, pentru că altfel nu vor mai avea încredere în noi, medicii…Mai mult, niciun coleg nu a negat ce-am spus sau a declarat că am greșit pentru că am așteptat rezultatele fazei a treia, pe eficiență. Trăim într-o lume de ipocriți”, a continuat el.

Dr.Caumes a concluzionat afirmând că principala sa grijă este că dacă lumea medicală va da greș cu vaccinul anti-covid, „întreaga istorie a vaccinologiei va fi discreditată. Azi, avem impresia că trebuie să alegem o parte. Dar nu totul este alb și negru, situația este gri și asta trebuie spus”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE