joi, iunie 13, 2024
ACTUALITATEDorel Vișan: O societate trebuie să se ocupe de educație, cultură, istorie....

Dorel Vișan: O societate trebuie să se ocupe de educație, cultură, istorie. Atunci este o societate sănătoasă, dar, din păcate, trăim într-o lume bolnavă!

Marele actor român Dorel Vișan spune că societatea actuală nu mai este sănătoasă, pentru că nu se preocupă de cultură, educație sau istorie. Dimpotrivă, este o „ lume a dorințelor deșarte, a lăcomiei și a rătăcirii”.

„O societate trebuie să se ocupe de sănătate, educație, cultură, istorie. Atunci este o societate sănătoasă, dar, din păcate, trăim într-o lume bolnavă! O lume a dorințelor deșarte, a lăcomiei și a rătăcirii. Noi am încălcat regulile pe care Creatorul le-a lăsat pentru armonia Universului”, a spus Dorel Vișan în cadrul unui interviu acordat lui Ovidiu Ioanițoaia.

Marele actor afirmă că în România, cultura este la pământ.

„Un teatru național trebuie să transmită mesaje de bine, de adevăr și de frumos. Trebuie să fie un repertoriu adaptat la un plan național de culturalizare. Nu așa că e teatru și facem ce ne dă prin cap.

Asta e o problemă a ministrului culturii. Cultura națională este la pământ! Sunt elevi care nu știu cine a fost Eminescu. Îl confundă cu un jucător de fotbal. Nu se poate!” a mai spus actorul de 85 de ani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE