joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEO nouă tragedie în spitale: o tânără mămică, de 32 de ani,...

O nouă tragedie în spitale: o tânără mămică, de 32 de ani, a murit la o zi după ce Spitalul Județean Sibiu o trimisese acasă

O tânără de 32 de ani, care născuse de doar o săptămână, a murit la Spitalul Județean Sibiu.

Ea s-a prezentat joi la camera de gardă a unității, cu sânii inflamați, dar fără febră sau alte simptome, fiindu-i prescris tratament și trimisă acasă.

Femeia a revenit a doua zi, vineri, în stare gravă, dar nu a mai putut fi salvată.

Potrivit presei locale, tânăra a născut prin cezariană la un spital privat pe data de 30 martie. Femeia s-a întors după șase zile la unitatea medicală privată pentru a fi ajutată în procesul de lactație. Situația ei nu s-a îmbunătățit și a mers la spitalul de stat.

„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nici o explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a declarat o rudă a tinerei care a murit la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu, citată de Ora de Sibiu.

Precizările Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (foto) a anunţat, luni, că o pacientă a murit în unitatea medicală, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, au transmis, luni, oficialii Spitalului Judeţean Sibiu.

Potrivit acestora, pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, „în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

„I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se mai arată în comunicatul de presă.

Instituţia anunţă că a demarat o anchetă.

„Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate”, au mai transmis oficialii spitalului.

Tragediile se țin lanț în spitale

Acum o săptămână, medicii din Bacău sunt acuzați că au lăsat o tânără să moară, după ce au intervenit abia după 12 ore de suferințe ale femeii.

Anul trecut, o altă mămică, Alexandra Ivanov, a murit într-un spital din Botoșani.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE