duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATECe vor protestatarii anti restricții? De la decalarea carantinei după ora 00:00,...

Ce vor protestatarii anti restricții? De la decalarea carantinei după ora 00:00, până la anularea tuturor restricțiilor și demiterea lui Arafat. Se cere chiar anchetarea lui Iohannis pentru terorism de stat și alegeri anticipate

Sâmbătă 3 aprilie se împlinește o săptămână de la demararea protestelor naționale anti-restricții. Mișcările au pornit în provincie, la Brăila, Constanța sau Timișoara oamenii ieșind în stradă motivați de restricțiile anunțate pe 26 martie.

După o săptămână au început să se cristalizeze revendicările protestatarilor, acestea relevând faptul că mulțimile ieșite în stradă sunt eterogene.

Astfel, deși majoritatea se opune restricțiilor aflate în vigoare, există diferențe semnificative între ceea ce doresc participanții să obțină.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Astfel, un comunicat de presă semnat de 11 organizații non-guvernamentale și remis redacției R3media prezintă o listă de 10 revendicări. Lista semnatarilor rămâne deschisă, putând fi accesată aici.

Între acestea se numără încetarea stării de alertă, eliminarea obligativității măștii și al învățământului online.

Semnatarii, printre care se află și Starea de libertate a lui Pompiliu Diplan, mai cer și „eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase” dar și încetarea „executării ordinelor OMS” și analizarea continuării colaborării cu această organizație.

Cei 11 semnatari mai solicită „Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală, prin comiterea de abuzuri, acte de terorism mediatic, fraude, mascarea conflictelor de interese, crime împotriva umanității, terorism de stat, trădare conform art 394-398 din Codul Penal, răspândire de informații false. (Printre aceștia se numără: Klaus Werner Iohannis, Raed Arafat, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Lucian Bode, Vlad Gheorghiță, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Carmen Dorobăț, etc)”.

De asemenea, ei cer și alegeri anticipate.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media

Iată lista completă a cererilor, semnată de către Starea de Libertate, Calea Neamului
Pro Decizii Informate, FOR – Forumul Organizațiilor pentru România, Frăția Ortodoxă
Bucovina Profundă, Asociația Europa Veche, Fundația Pentru Oameni, Asociația ASCIOR
Straja Carpaților și Asociația Scut Botoșănean:

1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativităţii măștii , revenirea la învăţământ faţă în faţă

2. Abrogarea legii carantinei (Legea 55/2020 ) care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat

3. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. In această ordine de idei cerem:
– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii, PLx 399/2017
– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliţia Militară în organ de represiune împotriva civililor
– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale
– Anularea ordonanţei de urgenţă care desfiinţează malpraxisul adoptată luni, 29 martie 2021

4. Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase

5. Cerem ca Ministerul Sănătăţii și Colegiul Medicilor să accepte schemele de tratament aplicate cu succes atât de medici români cât și de medici străini, independent de recomandările OMS și redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici

6. Cerem să înceteze executarea necondiţionată a ordinelor OMS (organizaţie aservită BigPharma) de către Ministerul Sănătăţii, precum și o analiză a deciziilor OMS în vederea continuării, condiționate sau nu, a colaborării cu această organizație.

7. Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală, prin comiterea de abuzuri, acte de terorism mediatic, fraude, mascarea conflictelor de interese, crime împotriva umanității, terorism de stat, trădare conform art 394-398 din Codul Penal, răspândire de informații false. (Printre aceștia se numără: Klaus Werner Iohannis, Raed Arafat, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Lucian Bode, Vlad Gheorghiță, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Carmen Dorobăț, etc).

Întrucât suntem perfect conștienţi că acestea reprezintă doar soluţii de moment, cerem imperativ:

8. Schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale, bazată pe principii de transparență, competență și reprezentativitate reală, și care să mute centrul de putere dinspre partide înspre comunități.

9. Alegeri anticipate organizate pe baza acestei noi legi electorale, care să asigure astfel schimbarea întregii clase politice actuale, dovedită în cea mai mare parte a fi incompetentă, vândută și slugarnică față de interesele străine.

10. Elaborarea în cel mai scurt timp a unei Strategii de restaurare și dezvoltare națională, care să se scoată țara din dezastrul produs de incompetența și inconștiența clasei politice trădătoare.

La rândul său, asociația Neamunit a trimis și ea publicului, prin intermediul presei,  o listă de revendicări. Acestea sunt mai nuanțate decât cele menționate mai sus, dar și unele sunt comune.

Astfel, cei de la Neamunit solicită eliminarea obligativității măștii doar în spațiile libere deschise, nu peste tot. De asemenea, ei cer decalarea carantinei după ora 24:00 și deschiderea supermarketurilor până la ora 23:00.

Asociația Neamunit cere „doar” demiterile lui Raed Arafat și Vlad Voiculescu. Alte cereri sunt similare, precum eliminarea școlii online, desfășurarea slujbelor religioase fără restricții, redeschiderea restaurantelor, a sălilor de sport, etc, dar și renunțarea la guvernare prin „acte normative neconstituționale”.

Iată lista de revendicări a Neamunit:

• Renunțarea la guvernarea prin acte normative neconstituționale
• Eliminarea obligativității purtării măștilor în spații publice deschise
• Eliminarea obligativității purtării măștilor de către elevi
• Redeschiderea tuturor restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, muzeelor, sălilor de sport și fitness, și stadioanelor, cu măsurile necesare
• Eliminarea pseudo-educației online, pentru toate unitățile de învățământ, de la grădiniță până la facultate
• Interzicerea blocării unor spitale întregi pentru bolnavi de covid cu forme ușoare și medii, în timp ce numeroși români care suferă de alte afecțiuni grave nu mai au acces normal la sistemul de sănătate
• Decalarea carantinei de noapte începând cu ora 00:00
• Programul supermarketurilor să fie până la ora 23:00
• Declarația pe propria răspundere să conțină libera circulație și pentru:
ziariști, voluntari, asociații, îngrijire copii/vârstnici, deplasare îngrijire gospodării din alte localități
• Să existe transparență totală privind achizițiile făcute de stat pentru spitale, materiale sanitare, măști, dezinfectanți, combinezoane
• Accesul nerestricționat al presei și reprezentanților ONG-urilor la ședințele Grupului de Comunicare Strategică
• Comunicarea clară și transparentă a modului de calcul al ratei infectărilor și al realizării statisticilor prinvind evoluția pandemiei
• Abandonarea ideii de “pașaport de vaccinare” și a limitării accesului în diferite spații publice pentru cetățenii nevaccinați
• Interzicerea oricăror constrângeri exercitate de către angajatori privind vaccinarea angajaților
• Punerea la dispoziția cetățenilor a unui număr de tel-verde și whatsapp cu accesul presei pentru reclamarea de: forțare a angajaților de a se vaccina; abuzuri ale medicilor în spitale; abuzuri ale forțelor de ordine
• Informarea zilnică asupra necesitații și oportunității măsurilor luate
• Sărbătorile religioase ale tuturor cultelor să fie lăsate libere, fără restricții de ore și participare cu ajutorul factorilor decizionali ai statului și implicarea organizatorică a acestora pentru o bună desfășurare a serviciilor religioase în actualul context.
• Demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății
• Demiterea lui Raed Arafat din toate funcțiile publice

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. O singura nelamurire am.Grija netarmurita fata de supermarketuri .Pai mai avem si piete cu tarani pe care ii scotea gauleiterul in frig si magazinele amaratilor de romani calcate mereu de asazise controale.Eu zic sa ne gandim si la ei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE