ACTUALITATEUPDATE | Peste 1.000 de oameni protestează împotriva restricțiilor la Constanța. Majoritatea...

UPDATE | Peste 1.000 de oameni protestează împotriva restricțiilor la Constanța. Majoritatea sunt TINERI și scandează „LIBERTATE”. S-a dat foc unei măști

ACTUALIZARE 18:28 Manifestațiile împotriva noilor restricții se întind. După Brăila, două zile consecutiv, și Arad, iată că s-au strâns oamenii și la Constanța pentru a protesta. După unele estimări este vorba de peste 1.000 de persoane.

Oamenii strigă „libertate”, „hoții” sau „masca jos”, anunță Mediafax

Protestatarii din Constanța mai strigă „deschideți HoReCa”, „jos Chițac” și „jos Guvernul”.

Mulți protestatari nu poartă masca de protecție.

Pentru a doua oară consecutiv, oamenii s-au strâns și la Timișoara. Oamenii strigă „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”. Nici aici oamenii nu poartă măștile, iar de la megafon li se spune că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La Brăila au avut loc, pentru a doua seară consecutiv, proteste împotriva restricțiilor anunțate vineri de autorități.

Conform presei locale, între 100 și 150 de oameni au participat la protestul de sâmbătă, iar Jandarmeria a anunțat că în timpul acestuia au fost legitimate 23 de persoane. Un bărbat aflat în stare de ebrietate a fost dus la secția de Poliție și, ulterior, a fost sancționat, informează Obiectiv Vocea Brăilei.

„În timpul protestului, jandarmii au observat un bărbat aflat vizibil sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat să se legitimeze și a fost condus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru stabilirea identității. Ulterior a fost sancționat contravențional atât pentru tulburarea ordinii și liniștii publice cât și pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiul public cu amendă în cuantum de 700 lei. Deși în spațiul public au apărut afirmații conform cărora jandarmii ar fi ridicat mai multe persoane din rândul manifestanților, dezmințim aceste afirmații”, au transmis jandarmii brăileni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Zeci de minute protestatarii s-au plimbat pe principalele străzi ale orașului Brăila și au solicitat renunțarea la măsurile anti-Covid. În timpul marșului, participanții nu au purtat măști de protecție și nu au respectat regulile privind distanțarea.

Majoritatea protestatarilor au fost tineri.

Reamintim că la Brăila s-a protestat și vineri, precum și la Arad. Sâmbătă au fost proteste și la Timișoara.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Terminați odată cu imbecilitatea asta de UPDATE, engleziții dracului!
    Nu vă mai bateți joc de limba română și nu mai răspândiți cancerul englezelii!
    Clar?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...