vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECătălin Raiu a lansat volumul „Libertatea religioasă între politică și politici”

Cătălin Raiu a lansat volumul „Libertatea religioasă între politică și politici”

Expertul în libertate religioasă, Cătălin Raiu, a lansat la Editura Doxologia volumul „Libertatea religioasă între politică și politici”.

Autorul spune că „Volumul este dedicat provocărilor pe care pandemia de Covid le-a adus domeniului vieții religioase dintr-o perspectivă democratică: care sunt exigențele internaționale ale raportării statelor membre UE și OSCE față de restricționarea legitimă a libertății religioase în momente critice. Autorul analizează modul în care statul român, prin comparație cu alte state cu regimuri democratice, s-a comportat și a comunicat în această perioadă: „Libertatea religioasă a fost mai degrabă o teamă, nu o temă. O precauție, nu o oportunitate. Insuficient dezbătută în spațiul public din țara noastră atât din cauza lipsei de specialiști, cât și mai ales din motive de poziționare strategică a diferitelor organizații religioase față de o libertate fundamentală asupra căreia guvernul în mod tradițional nu operează politici publice de promovare, libertatea religioasă a ieșit timid la iveală abia în timpul pandemiei”.

Volumul este prefațat de Ján Figeľ, Reprezentantul Special pentru Promovarea Libertății de Religie și Credință în Afara Uniunii Europene (2016-2019), primul „ambasador pentru libertate religioasă” al Uniunii Europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cităm din prefață:

„Mă bucură apariția acestui volum interesant și important semnat de Cătălin Raiu, care este unul dintre cei mai dereferință experți în domeniul protejării și promovării libertății de religie și credință (FoRB). Eforturile sale sunt foarte bine cunoscute și apreciate la nivel internațional, în special la nivelul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) și al Uniunii Europene. România joacă un rol important în structurile globale și regionale de securitate și cooperare. Datorită expertizei, angajamentelor constructive, istoriei bogate și potențialului uman, România poate contribui semnificativ la recunoașterea și întărirea legăturii dintre libertatea de religie și credință (FoRB) și demnitatea umană pentru toți, precondiție esențială pentru un secol XXI mai uman”.

Cartea poate fi comandată de aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE