ACTUALITATECazul bebelușului de la Suceava: Legiștii pun moartea acestuia pe seama unei...

Cazul bebelușului de la Suceava: Legiștii pun moartea acestuia pe seama unei pneumonii severe. Concluziile sunt contestate de părinții copilului

Cazul bebelușului de la Suceava mort după botez continuă cu un document foarte important. Raportul medico-legal privind băiatul de șase săptămâni intrat în stop cardio-respirator în timpul slujbei de botez oficiată Biserica „Sf. Constantin și Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava a fost finalizat, informează Monitorul de Suceava.

Conform documentului semnat de medicii Lăcrămioara Bălan și Alina-Emilia Horecica, moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat. Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale.

Părinții sunt nemulțumiți de acest verdict, pentru că nu s-ar face nicio referire la ce s-a întâmplat la botez, la intrarea copilului în stop cardio-respirator imediat ce a fost scos din apă. Sau, altfel spus, la legătura de cauzalitate între deces și botez. În același raport de expertiză sunt consemnate și constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță care au constatat înecul prin imersie de apă, lichidul găsit în plămâni etc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Familia copilului mort a anunțat că va contesta acest raport medico-legal și că va înainta și plângere penală față de cele două cadre medicale care îl semnează.

Dosarul penal în care se anchetează moartea bebelușului este deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, efectuându-se cercetări pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Unul din documentele de bază într-o concluzie a procurorului va fi chiar acest raport medico-legal, în forma sa finală. Așadar, aceste concluzii medico-legale sunt practic cruciale în anchetă.

Cazul s-a petrecut la finele lunii ianuarie a acestui an, iar o parte a presei a marșat pe ideea că preotul slujitor, părintele Alexandru Mazarache, ar fi fost vinovat de moartea copilului.

S-a început o adevărată campanie împotriva botezului ortodox, considerându-se de către unii că acest ritual în sine este periculos. S-au ignorat faptul că astfel se botează milioane de copii anual în România și în Europa și totuși, nu există astfel de cazuri.

Site-ul declic, condus de către doi activiști de stânga, a introdus o petiție către Biserica Ortodoxă privind schimbarea ritualului botezului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. doi medici și-au pus semnătura pe un raport bazat pe autopsie. ce interes au ei sa-și riște cariera și libertatea? nici unul. ei au stabilit faptele. e clar că părinții suferă și ei văd botezul ca fiind chestia aia vizibilă in timp ce pneumonia nu se vedea. dar asta nu schimbă raportul de cauzalitate

    din păcate jurnaliștii au fost execrabili, ei au dat verdictul din prima, au ațâțat masele însetate de violență și acum emoția aia inițială e o dogmă , nu mai poți schimba percepția, linșajul și-a atins scopul.

    Tristă propagandă , aș zice satanică – să te cațeri pe cadavre ca să iti faci norma de propagandă anti-biserică și PPC (pay per click). Iar hippsterimea așa zis progresistă e o simplă turmă a emoțiilor create in laboratoarele de propagandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate