duminică, mai 19, 2024
ACTUALITATECazul pruncului de la Suceava | Filmul integral al botezului. Copilul are...

Cazul pruncului de la Suceava | Filmul integral al botezului. Copilul are o reacție imediat după ce e scos din cristelniță. Preotul nu a procedat corect?

Cazul pruncului de la Suceava mort după Botez continuă. De data aceasta, a apărut filmul complet al botezului, în care se văd cum era copilul înainte și după ce a fost botezat.

Din imagini reiese că bebelușul a plâns înainte de a fi scufundat, iar după ce este scos pare blocat, scoțând un sunet slab, ceea ce ar fi consistent cu faptul că a intrat în stop cardio-respirator.

Totodată, din imagini se vede că preotul care a săvârșit taina respectivă a introdus copilul în apă cu fața-n sus, deși cutuma  spune că trebuie să se facă invers.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Părintele Vasile Gavrilă, a explicat pentru Adevărul, cum trebuie procedat în cazul unui botez: „mânuțele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziția cea mai bună pentru coloana vertebrală”.

Un alt preot foarte apreciat, părintele Calistrat Chifan, a explicat și el, ieri, cum se procedează la botezarea copilului:

„La afundarea pruncului preotul, cu mare grijă, urmărește ca năsucul și gurița pruncului să fie în podul palmei, făcută ușor căuș, să poată evita intrarea apei în gurița sau pe căile respiratorii, foarte fine și fragile ale pruncului ce se botează”.

Părintele Calistrat consideră că a fost un caz de neatenție din partea preotului slujitor al botezului.

„Cazul de fața este un accident de neatenție și al părinților și al slujitorului oficiant, al sfintei Taine a Botezului.
– Vorbind de un prunc născut prematur, trebuia verificat obligatoriu de către părinți și de către doctorul pediatru, stabilind împreună dacă poate primi Sfântul Botez:
– Verificând, ce greutate are, cum mănâncă, cum respiră, cum se simte, ce tonus are?
– Greutatea optimă a celui ce se botează este de la 4 kg în sus, să ai ce purta pe brațe și ce băga în cristelniță”, a scris el pe facebook.

Doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a precizat că bebelușul a fost adus la UPU Suceava în stop-cardio-respirator resuscitat, fiind internat pe secția ATI, dar din păcate, luni dimineață, în jur de ora 06:00, a decedat, probabil din cauza leziunilor provocate de hipoxie, cu precizarea că medicii legiști vor stabili exact cauza morții. Medicul a confirmat că bebelușul a aspirat lichid în plămâni.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3Media

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE