ACTUALITATEStudiu | Vaccinul „Pfizer” împotriva Covid-19 poate provoca o boală rară de...

Studiu | Vaccinul „Pfizer” împotriva Covid-19 poate provoca o boală rară de sânge

Potrivit unor studii realizate în Israel, vaccinul anti-Covid-19 Pfizer/ BioNTech ar putea provoca o boală rară de sânge numită purpură trombotică trombocitopenică (PTT), informează The Jerusalem Post.

PTT este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de Hematologie de la Centrul Medical Shamir au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a PTT în țară – patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a reapărut după o perioadă lungă de pauză.

„Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice.”, a spus echipa, într-un comunicat.

De asemenea, aceștia au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome. Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu PTT de la 10% în trecut, la 80% astăzi.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...