vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEStudiu | Vaccinul „Pfizer” împotriva Covid-19 poate provoca o boală rară de...

Studiu | Vaccinul „Pfizer” împotriva Covid-19 poate provoca o boală rară de sânge

Potrivit unor studii realizate în Israel, vaccinul anti-Covid-19 Pfizer/ BioNTech ar putea provoca o boală rară de sânge numită purpură trombotică trombocitopenică (PTT), informează The Jerusalem Post.

PTT este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de Hematologie de la Centrul Medical Shamir au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a PTT în țară – patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a reapărut după o perioadă lungă de pauză.

„Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice.”, a spus echipa, într-un comunicat.

De asemenea, aceștia au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome. Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu PTT de la 10% în trecut, la 80% astăzi.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate