luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATECampionul mondial al ipocriziei: cum a trecut Lewis Hamilton de la „băieții...

Campionul mondial al ipocriziei: cum a trecut Lewis Hamilton de la „băieții nu poartă rochie” la critica legii de protecție a copiilor din Ungaria

Campionul mondial al Formulei 1, Lewis Hamilton, a ținut să critice legea de protecție a copiilor din Ungaria afirmând că ar fi direcționată împotriva persoanelor LGBT.

El a spus înainte de cursa de duminica trecută că legea este „inacceptabilă, lașă și nechibzuită”. Reamintim că Ungaria va organiza un Referendum pe tema legii pentru protecția copiilor, după ce actul normativ a fost criticat de către Comisia Europeană.

„Către toți din frumoasa țară Ungaria. Înainte de Marele Premiu din acest weekend vreau să împărtășesc susținerea mea pentru toți cei afectați de legea anti LGBTQ+. Este inacceptabil, laș și nechibzuit din partea celor de la putere să sugereze o astfel de lege. Fiecare merită libertatea să fie el însuși, indiferent pe cine iubesc și cum se identifică. Îi îndemn pe oamenii din Ungaria să voteze, la viitorul referendum, pentru a proteja drepturile comunității LGBTQ+, au nevoie de susținerea noastră mai mult ca niciodată. Vă rog arătați dragoste pentru cei din jur, pentru că dragostea va câștiga mereu”, a scris britanicul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mulți oameni afirmă, însă, că grija lui Hamilton pentru persoanele LGBT nu este decât o reacție la criticile pe care le-a primit, în 2017.

Atunci, Hamilton a publicat un video de la o petrecere familială în care îi spune unui nepoțel că „băieții nu poartă rochii de prințese”.

Clipul a declanșat o furtună în lumea activiștilor LGBT, care l-au acuzat pe pilotul de Formula 1 că impune „stereotipuri de gen”.

Evident, Hamilton a șters imediat videoclipul. El și-a cerut „adânci scuze” pentru comportamentul său, deoarece a realizat că „nu este acceptabil pentru nimeni, indiferent de unde este, să marginalizeze sau să stereotipizeze pe cineva”.

De altfel, așa cum a sesizat și Matei Blaj într-o postare pe facebook, Hamilton vorbește doar pentru cauzele pentru care există sprijin mediatic masiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„În cele 12 ocazii în care a concurat sub luminile din Abu Dhabi cu gurița bine îndopată cu petrodolari, dar strâns închisă în chestiunea drepturilor femeilor și a tuturor altor minorități profund discriminate în Emiratele Arabe…
Cu ochii în altă parte în cele 13 ocazii în care deșertul din Bahrain era doar despre banii șeicilor sau cai putere, nu înspre abuzurile împotriva drepturilor omului soldate frecvent cu violențe… (despre care a vorbit în privat cu unul dintre prinți, că doar nu ne luăm de binefăcători în văzul lumii).
În timp ce, din nou și din nou (de vreo 6 ori) a vizitat entuziasmat pentru a concura în Turcia lui Erdogan, unde democrație e de o relativitate înfricoșătoare…

Când toată floarea occidentală a pumnului încleștat te sprijină, când cauza despre care strigi este atât de agitată în for încât a devenit de-a dreptul banală, când nu faci decât să cânți frumos aliniat în corul vocilor stridente care predică toleranță în timp ce nu acceptă că alții cred și gândesc altfel… nu se numește curaj, ci conformism de dicționar, (plus imixtiune în politica unui stat suveran).

Lewis Hamilton, la apusul unei cariere sportive senzaționale, probabil de neegalat, este, în continuare, ahtiat după relevanță. Și cum în sportul pe care-l domină de mai bine de un deceniu nu prea mai are multe de demonstrat, s-a mutat și el în arena politicii facile a vorbelor indignate. O face fluid, relaxat, călărind valurile vremii, la fel ca mai toți sportivii acestor ani. Ce uită el, însă, e că în chestiuni serioase, de viață și de moarte, omul de rând tinde să nu se uite în gura unor atleți care, după ce-au atins statutul de vedetă, se cred suiți în Olimp de unde vor să-l judece pe muritorul de rând care, ocupat cu viața de zi cu zi, nu mai are timp de regurgitările ideologizate ale unor indivizi talentați, dar cu caractere îndoielnice. Iar la sfârșit, după ce va trece și această poveste, nu puțini vor fi cei care vor rămâne cu un gust amar în dreptul unui campion pe care (așa cum am făcut-o și eu) l-au îndrăgit și susținut o întreagă carieră”, a notat el.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. Asta mai bine si-ar vedea de treaba lui! O sa fie referendum in Ungaria si se va vedea ca poporul maghiar doreste acea lege nu doar conducatorii statului!

  2. Pai daca e englez ce sa ii ceri.Stramosii lui ocupau continente si teritorii ,pe plaja ziua ofereau bastinasilor margele,oglinzi si bomboane iar noaptea le siluiau femeile si dadeau foc satelor.Cat priveste Ungaria m-am lamurit ,ii place sa se tavaleasca noaptea prin asternuturi cu porcii iar a doua zi declara ca e fata mare.Asta e,daca nu invatam istoria adevarata a lumii.

  3. Ungaria iti organizeaza etapa de f1 si tu o critici in loc sa ii multumesti. E suficient sa imi dau seama ce limbist esti. Sunt sigur ca nici un mare campion de f1 de pana acum nu ar fi fost preocupat sa cante in struna politicienilor cum o facetu , mai liuis ……marele claxon de la f1.

  4. …doar un sclav al NOM (printre multi altii) care joacă după cum îi cântă cei care l-au “achiziţionat”… in Egiptul antic, sclavii erau denumiti “unelte vorbitoare”… acum e la fel, “sclavi” au devenit cei ce au facut pactul cu diavolul (a se citi NOM), iar ei trebuie sa execute intocmai si la timp ordinele primite de la stapanii lor fara a pune intrebari, altfel sunt rapid trecuti pe modul “mute”…iar acesti sclavi ai zilelor noastre sunt in toate domeniile vietii sociale, nu doar in sport…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE