luni, aprilie 15, 2024
EDUCAȚIECCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe legea educației sanitare în...

CCR a respins sesizarea lui Klaus Iohannis pe legea educației sanitare în școli: educația sexuală se va face doar cu acordul părinților

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, joi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ care modifică legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

„A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituțională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, se arată în minuta deciziei.

Legea prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Președintele Iohannis a scris în sesizarea la CCR că legea face referire la programe de „educaţie sanitară”, înlocuind termenul folosit în prezent – acela de programe de „educaţie sexuală”.

Totodată, Iohannis consideră că modificările efectuate de deputaţi au un obiect de reglementare complet diferit faţă de cel avut în vedere de iniţiator şi, implicit, de Senat, încălcându-se prevederile Constituţiei referitoare la competenţa Camerei decizionale în procedura legislativă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. O veste buna. Ticalosii care pronoveaza promiscuitatea sexuala si aberatiile elghebete nu se vor opri aici! Deci e doar o victorie de etapa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE