joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEAUR se declară împotriva primirii de refugiați afgani: prioritatea noastră sunt românii

AUR se declară împotriva primirii de refugiați afgani: prioritatea noastră sunt românii

Partidul AUR solicită președintelui Iohannis, CSAT și Guvernului să nu primească eventuali refugiați din Afganistan, informează un comunicat de presă.

„În acest moment, prioritatea noastră sunt românii. Cerem Președintelui, CSAT și Guvernului să nu facă partenerilor externi nicio promisiune care să expună cetățenii români unor presiuni sociale și amenințări teroriste. Câtă vreme trăim ca țară din împrumuturi, Președintele, CSAT și Guvernul nu au mandat să-și asume în numele României vreun angajament care să supună la eforturi financiare un buget național deja insuficient pentru nevoile interne”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Nu este cazul ca România să deconteze erorile sau eșecurile altora. Nu i se poate cere României să rezolve crize de asemenea anvergură, când guvernul Cîțu și președintele Iohannis sunt și așa incapabili să facă față multiplei crize interne – medicale, demografice, sociale, economice, politice, educaționale”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Alianța pentru Unirea Românilor mulțumește celor 32.000 militari români care au participat la misiunea din Afganistan în cei 19 ani de implicare cu structuri militare și aduce un omagiu celor 27 de militari căzuți și 227 răniți în acest teatru de operațiuni. Ei și-au îndeplinit misiunea cu cinste, chiar dacă pentru o cauză în final pierdută.

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), care va avea loc la Palatul Cotroceni miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, transmite Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a afirmat, la reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe din statele membre ale UE, că România îşi manifestă deschiderea şi evaluează posibilitatea de a prelua, acolo unde se consideră justificat, personalul local afgan care a sprijinit autorităţile române care şi-au desfăşurat activitatea în Afganistan, după o analiză a fiecărui caz, inclusiv din punct de vedere securitar.

Totodată, România îşi exprimă deschiderea şi analizează posibilitatea de a prelua temporar personal afgan care a sprijinit misiuni ale organizaţiilor europene şi euroatlantice, după parcurgerea etapelor procedurale, inclusiv validările de securitate care se impun, a arătat Aurescu

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. Eliberarea sau Cucerirea Afganistanului? – de Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea

  “Unele voci mi-au reproşat că în materialele despre ceea ce se întâmplă în Afganistan aş fi fost nedrept faţă de Talibani. Că aceştia nu ar fi atât de fanatici islamişti cât patrioţi. Că nu sunt mercenari, cum am spus eu, ai Chinei şi şeicilor arabi, ci luptători pentru Patria Afgană. Deci ei chiar au eliberat Afganistanul, nu l-au ocupat, cum zic eu.” https://mihaiandreialdea.org/2021/08/20/eliberarea-sau-cucerirea-afganistanului/

 2. Eu zic să-i primim și să-i aducem la Orthodoxie. Domnul Însuși ne-a poruncit să facem aceasta, adică să propovăduim Evanghelia și să botezăm toate neamurile.

 3. Asta era schema de la inceput.

  America a demolat o grămade de state in Orientul mijlociu, iar masa refugiaților provine din statele demolate de serviciilel americane, de platforme, oengeuri și scheme de finanțare care au orchestrat pseudo-revoluții.

  Efectul l-a incasat Europa, masă de migrație musulmană , oameni care urăsc Occidentul, libertățile și creștinii. Preoți uciși, biserici incediate și atentate frecvente – iată efectul politicilor de „integrare”

  Și nu uitați, că din 100.000 de oameni aduși, numai 10 să fie talibani și o să aveți atentate la Metrou și la Untold. Talibanii vor veni să se răzbune.

  Politrucii trebuie sa isi dea demisia pentru sugestia că au ei dreptul de a reloca mase mari de oameni pe teritoriul nostru mai ales dintr-un stat care a fost inamic

  din păcate românul tot naiv a rămas, pana nu ajungi cu cuțitul la os nu se trezește din naivitatea asta că face tot ce zic străinii și se ploconește să fie și el acceptat că doar de aia ne-au distrus stima de noi inșine, să livrăm orice ne cer ei și să fim bucuroși…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate