sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATECalendarul zilei 17 decembrie: Sf. Proroc Daniel

Calendarul zilei 17 decembrie: Sf. Proroc Daniel

Biserica Ortodoxă îl pomenește pe 17 decembrie pe Sf. Proroc Daniel, scrie Basilica.

Iată cum este prezentată, pe scurt, viața acestuia:

Sfântul Prooroc Daniel, din neamul lui David, încă de tânăr a fost dus ca rob în Babilon împreună cu alți tineri, din porunca lui Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.). A deprins bine limba, scrierea și toată știința vremii, dar nu și-a uitat credința strămoșilor. Daniel și tinerii Anania, Azaria și Misail au fost puși în înalte dregătorii la curtea împăratului.

Ca dregător, Daniel și-a dovedit înțelepciunea: a salvat de la moarte pe nevinovata Susana, a tălmăcit visul împăratului despre o statuie care proorocea despre Mesia. Daniel a istorisit în cartea scrisă de el și despre cei tineri aruncați în cuptorul cu foc. A fost cinstit și de alți împărați din Babilon. Lui Belșațar, ultimul împărat din neamul caldeilor, i-a tălmăcit arătarea de la Dumnezeu a celor trei cuvinte: „Mene, techel ufarsin”, iar sub împărații persani Cirus al II-lea cel Mare și Darius I a rămas în mare cinste. Nu s-a întors în țară cu frații săi iudei eliberați la porunca lui Cirus, pentru că n-a vrut să-i lase singuri pe cei care nu puteau pleca. Atunci a avut și visul celor șapte săptămâni de ani până la venirea lui Mesia și, tot atunci, proorocul a fost aruncat în groapa cu lei de unde a ieșit nevătămat. S-a mutat cu pace la Domnul, la adânci bătrâneți.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

3 COMENTARII

  1. “Sfântul Prooroc Daniel, din neamul lui David,”
    -si Iisus e din neamul lui David,
    “pana la al 3lea sau al 4lea neam”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE