luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEDan Negru pune punctul pe „i”: România nu e o țară mică,...

Dan Negru pune punctul pe „i”: România nu e o țară mică, dar asa ne e mentalitatea

Cunoscutul realizator de televiziune Dan Negru spune că România este o țară mare, atât ca populație cât și ca întindere, dar are o mentalitate de oameni mici.

El a făcut o comparație cu țara vecină, Serbia, mult mai mică decât România, exemplificând cu sportivul Novak Djokovici și părerile sale incorect politice.

„Îl văd pe Djokovic pe cel mai înalt turn din Belgrad. A spus “Kosovo e inima Serbiei” în direct la Roland Garros. Puține vedete de la noi au curajul asumării propriilor opinii. Pe mulți nu-i duce capul, dar ceilalți?

“Suntem o țară mică” spun ai noștri. Nu i-am auzit pe Djokovic sau pe Nikola Jokic (cel mai bine cotat baschetbalist din NBA) spunând asta. Și Serbia chiar e o țară mică. Noi nu suntem mici. Așa ne e mentalitatea.

România e a 10-a țară europeană ca număr de populație, peste Portugalia, Grecia sau Belgia. Suntem a 13-a țară ca suprafață, peste Cehia, Olanda sau Danemarca.
Serbia, da! E o țară mică dar are orgoliu de țară mare. Celebritățile de la noi, sportivii, n-au opinii. Au postări cu pisicuțe, flori și feluri de mâncare.
Djokovic sau Jokic gândesc cu voce tare. Ne place sau nu ce gândesc ei, asta e altceva.
Sportivi de renume mondial care și-au asumat consecințele sistemului lor de valori. Vedete care au curajul responsabilității! Pentru că responsabilitatea e calea spre libertate!”, a scris Dan Negru.

O opinie asemănătoare a exprimat și sociologul Mirel Palada: „Djokovici a răzbit, precum poporul sârb în istorie. Poporul român a ales calea diametral opusă: a plecat capul în pămînt, dar nu pentru a rezista și lupta, ci pentru a se acomoda cu condiția de slugă”.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate