luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEBiserica Catolică din Germania, decizie favorabilă LGBTQ+

Biserica Catolică din Germania, decizie favorabilă LGBTQ+

Biserica Catolică din Germania a luat decizia sâmbătă, la Frankfurt, la adunarea sinodală, cu o largă majoritate, să adopte un text privind abordarea diversității de gen, potrivit Agerpres.

Astfel, din cei 197 de membri ai adunării prezenți, 170 au votat pentru, opt împotrivă și 19 s-au abținut. Votul episcopilor a fost, de asemenea, puternic favorabil, cu 38 de voturi în favoarea diversității, șapte împotrivă și 13 abțineri.

Cei prezenți au convenit ca și persoanele care nu sunt heterosexuale să fie acceptate în biserică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Adunarea sinodală este formată din arhiepiscopi, episcopi și episcopi auxiliari, precum și din membri laici din partea Comitetului Central al catolicilor germani.

Mișcările din interiorul Bisericii Catolice din Germania sunt potențate de faptul că femeile și homosexualii, în special, cer reforme prin care să fie recunoscute drepturile minorităților și să fie prevăzute funcții în cadrul Bisericii pentru femei.

Reamintim că, anul trecut, Biserica Evanghelică Germană (EKD) a luat decizia să își concentreze activitatea pe LGBT+, mediu, diversitate, migrație și climă.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate