ȘTIRIPe 4 aprilie, catolicii din România și din lumea întreagă sărbătoresc Paștile

Pe 4 aprilie, catolicii din România și din lumea întreagă sărbătoresc Paștile

Duminică 4 aprilie a fost zi de mare sărbătoare pentru credincioșii catolici din România și din întreaga lume: Sfintele Paști.

Peste 1 miliard de credincioși catolici au sărbătorit în noaptea dintre 3 și 4 aprilie Învierea Domnului, după calendarul folosit de această Biserică.

Conform ultimului recensământ, 4,6% din populația României este de confesiune catolică.

La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a început la ora 23:00 și a fost slujită de ÎPS Aurel Perca, Arhiepiscopul Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de București.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Paștele e sărbătoarea familiei, ştim toţi. Şi asta-i important pentru toţi să ne vedem, să ne strângem mâinile, să ne strângem în brațe. Iată că nu putem! Și diferența nu-i mare după părerea mea. Atunci a fost şoc pentru că nu știam ce Dumnezeu e cu noi şi ce-i în jurul nostru, anul ăsta e post-şoc, dacă vrei, dar tot într-o criză anume. E dureros şi atunci şi acum, dar bine că suntem sănătoşi şi nu trăim în vreme de război şi avem ce mânca şi uite aşa şi uite aşa şi ne înțelege destinul” , a spus Călin Mocanu, un enoriaş venit la slujba de Înviere de la Catedrala Sf. Iosif din Capitală, citat de Mediafax.

Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși la slujba oficiată la Vatican sâmbătă seara să nu își piardă speranța „în aceste luni întunecoase de pandemie”, potrivit Reuters.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, să-L ascultăm pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou și să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a spus Papa Francisc.

Doar 200 de persoane au participat la slujbă, spre deosebire de alți ani când mii de persoane se adunau la Bazilica Sfântului Petru.

Serviciul a început cu două ore mai devreme decât de obicei, astfel încât participanții să poată ajunge acasă înainte de ora 22:00. Roma, la fel ca restul Italiei, se află sub restricții în timpul weekendului de Paște.

Conform Vatican News, duminică, Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie, la ora locală 10:00, în bazilica Sfântul Petru, iar la final va transmite „Urbi et Orbi”, tradiționalul mesaj pascal, însoțit de binecuvântarea apostolică și de darul indulgenței plenare.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...