duminică, iulie 21, 2024
ACTUALITATEBiblia a fost retrasă din bibliotecile școlare primare și gimnaziale din Utah...

Biblia a fost retrasă din bibliotecile școlare primare și gimnaziale din Utah pe motiv că e plină de „vulgaritate și violență“

Biblia a fost retrasă din toate bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din comitatul Davis, statul Utah, SUA, conform Știripesurse.

Cauza acestui fapt a fost un părinte, care s-a plâns că aceasta conţine „vulgaritate şi violenţă“.

Un comitet însărcinat cu revizuirea cărţilor semnalate ca având conţinut sensibil a luat această decizie săptămâna trecută, a declarat pentru KSL Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului şcolar Davis.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Comitetul de revizuire „a decis să menţină cartea în circuitul bibliotecii şcolare doar la nivelul liceului, pe baza caracterului adecvat vârstei, din cauza vulgarităţii sau a violenţei“ conţinute.

Baza de date online a districtului pentru contestaţiile de carte arată că un comitet de revizuire a constatat că textul nu conţine materiale sensibile conform legii din Utah care să justifice scoaterea completă a Bibliei din circuitul bibliotecilor şcolare.

Inițial, contestația la adresa Bibliei a fost depusă în decembrie 2022 de un părinte aflat sub anonimat. Acesta a susținut că, potrivit legilor din Utah, este îndreptățit să solicite ca Biblia să fie scoasă din şcoală pentru conţinutul său „plin de sex“.

Legea privind materialele sensibile în şcoli interzice cărţile ce conţin materiale „pornografice sau indecente“ în şcoli şi biblioteci şcolare. Părintele a argumentat în plângere că Biblia conţine „incest, onanism, bestialitate, prostituţie, mutilare genitală, felaţie, dildo, viol şi chiar infanticid“, potrivit The Salt Lake Tribune.

Plângerea a părut să fie o replică ironică la acţiunile grupurilor conservatoare, care susţin legile de interzicere a cărţilor – despre care criticii spun că vizează în mod nedrept cărţile cu teme LGBTQ şi autorii de culoare, notează Insider.

De cealaltăparte, o persoană care doreşte ca Biblia să fie păstrată în biblioteci la toate nivelurile şcolare a depus un apel miercuri la decizia luată de autorităţile locale, arată baza de date online pentru contestaţiile de carte.

„Această solicitare va merge acum la un comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educaţie al districtului şcolar Davis. Acest comitet va face apoi o recomandare către întregul Consiliu de Educaţie, iar Consiliul va lua apoi decizia finală“, a declarat Williams, potrivit KSL.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE