marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEViktor Orbán îndeamnă UE să desființeze Parlamentul European: „Goliți mlaștina!

Viktor Orbán îndeamnă UE să desființeze Parlamentul European: „Goliți mlaștina!

Premierul maghiar Viktor Orbán a cerut desființarea actualului Parlament European în urma scandalului de corupție și înlocuirea acestuia cu o nouă legislatură formată din delegați naționali, informeaza Rmx.news.

Într-o conferință de presă care a avut loc miercuri la Bruxelles, Orbán a susținut că UE trebuie să „golească mlaștina” în urma scandalului de corupție.

El a sugerat ca Parlamentul în forma sa actuală să fie abolit și înlocuit cu un nou sistem în care guvernele naționale trimit delegați numiți la Bruxelles și Strasbourg.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ungurii ar dori ca Parlamentul European actual să fie dizolvat”, a spus Orban.

Comentariile lui Orbán vin după dezvăluirile recente despre corupția la nivel înalt în inima Parlamentului, inclusiv acuzațiile conform cărora legislatorii UE au fost mituiți de oficiali din Qatar pentru a influența politica UE.

Premierul ungar a transmis joi pe Twitter că reforma radicală a legislativului european este singura modalitate de a restabili încrederea publicului, adăugând că măsurile de protecție anticorupție ale Parlamentului „au eșuat lamentabil”.

Planul său de a numi delegați naționali la Bruxelles „garantează o mai mare supraveghere, responsabilitate și credibilitate”, a adăugat el, ceea ce ar „reda controlul statelor membre”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE