marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEBBC îi cere scuze lui Nigel Farage pentru fake-news-ul despre motivele închiderii...

BBC îi cere scuze lui Nigel Farage pentru fake-news-ul despre motivele închiderii contului său bancar

BBC și-a cerut scuze lui Nigel Farage pentru raportul inexact privind motivul închiderii contului său la banca Coutts, informează instituția britanică.

Pe 4 iulie, BBC a raportat că Farage nu mai îndeplinește cerințele financiare ale băncii Coutts, citând o „sursă” familiarizată cu situația.

Fostul lider al partidului UKIP a obținut ulterior un raport de la Coutts care arăta că opinii politice ale sale au fost de asemenea luate în considerare.

Domnul Farage a declarat că acceptă scuzele „cu bunăvoință”, dar că există în continuare întrebări pentru Coutts.

El le-a mulțumit CEO-ului BBC News, Deborah Turness – care i-a scris – și editorului de afaceri Simon Jack  – pentru scuzele lor.

„Nu se întâmplă des ca BBC să se scuze. Dar pentru scuzele venite din partea BBC, sunt foarte, foarte bucuros”, a spus domnul Farage.

Într-un interviu acordat programului PM de la BBC Radio 4, Nigel Farage a spus că a fost nevoit să publice o mulțime de materiale pentru a corecta informațiile eronate apărute în urma știrii din 4 iulie.

„A trebuit să fac mari eforturi și să suport daune personale considerabile pentru a clarifica situația”, a spus domnul Farage.

„Nu există vreo vină din partea BBC. Aceasta se întoarce la grupul bancar Natwest [proprietarul Coutts].

Cineva din grup a decis că este oportun, legal și etic să dezvăluie detalii despre situația mea financiară personală.

Acest lucru, cred eu, este greșit din toate punctele de vedere – și acolo ar trebui să fie focalizată atenția”, a continuat el.

Luni, BBC a afirmat pe site-ul său oficial : „Recunoaștem că informațiile pe care le-am raportat – că decizia Coutts privind contul domnului Farage nu a implicat luarea în considerare a opiniilor sale politice – s-au dovedit a fi inexacte și ne cerem scuze domnului Farage.”

De remarcat este că BBC tratează informațiile false pe care le-a publicat drept „inexactități”, în timp ce orice altceva ce nu se încadrează în narațiunea oficială este „fake news”, „dezinformare”.  Dubla-măsură este evidentă.

Când Coutts a decis să îi închidă contul lui domnului Farage, politicianul a declarat că nu i s-a dat un motiv pentru hotărâre.

Ulterior, Nigel Farage a obținut un document privind potrivirea sa ca client Coutts. Documentul de 40 de pagini, pus la dispoziția domnului Farage, includea minuta dintr-o întâlnire din noiembrie anul trecut, care a analizat contul său.

Așa cum R3media a relatat, documentul afirma despre Farage că este „xenofob și rasist” și a subliniat „îngrijorări” cu privire la riscul reputațional de a-l avea pe Nigel Farage ca și client.

Documentul menționa că a-l avea Nigel Farage ca și client nu era în concordanță cu „poziția Coutts ca organizație inclusivă”, având în vedere „opiniile sale declarate public”.

Domnul Farage a declarat că BBC a căzut pradă „propagandei” și că a fost „cenzurat” pentru opiniile sale politice.

Șefa grupului NatWest, Dame Alison Rose, i-a cerut scuze joi domnului Farage pentru ceea ce a numit comentarii „extrem de nepotrivite” din document.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate