ACTUALITATEBill Gates: Țările bogate ar trebui să consume doar carne de vită...

Bill Gates: Țările bogate ar trebui să consume doar carne de vită artificială. Întâmplător, susține o companie care transformă ciuperci în iaurt și cârnați

Bill Gates a cerut țărilor bogate să treacă pe carne de vită sintetică, artificială 100%, pentru a reduce emisiile de petrol poluante care duc la schimbări climatice majore, conform Sky News.

În noua sa carte, „Cum să evităm un dezastru climatic” (How to Avoid a Climate Disaster), miliardarul subliniază că, deși umanitatea are posibilitatea de a evita dezastrul prin realizări tehnologice, politica guvernamentală va fi în cele din urmă necesară.

Într-un interviu pentru revista MIT Technology Review, a spus că unele guverne vor fi constrânse de avuția lor: „Nu cred că cele mai sărace 80 de țări for mânca carne de vită sintetică. Cred că toate țările înstărite ar trebui să mănânce carne de vită 100% artificială.”

Oamenii de știință avertizează că este o cale periculoasă pentru umanitate, ce va duce la riscuri majore de dezastre naturale din cauza perturbării ecologice care ar provoca foamete și migrație în masă.

„Emisiile de bovine și alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele din industria combustibililor fosili pentru metan.”

Bill Gates sugerează că omul se poate obișnui cu diferența de gust și că în timp se va ajunge ca această carne artificială să fie mai bine fabricată.

În orice caz, această idee nu este prima de acest gen propusă de miliardarul american. Fondatorul Microsoft are idei pentru toate domeniile, așa cum arată într-un interviu pentru CBS News, difuzat pe 15 februarie.

Bill Gates vrea ca toate motoarele să fie electrice, vrea să introducă un surogat pentru carne, pentru că, spune el, vacile sunt vinovate pentru 4% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din întreaga lume. Vrea ca uzinele siderurgice să își schimbe radical tehnologia, la fel și fabricile de ciment, pentru că ele produc 16% din emisiile de dioxid de carbon. Apoi, fabricile de ciment trebuie să introducă 30% din dioxidul de carbon emis în cimentul pe care îl produc. Bill Gates mai vrea o revoluție in industria nucleară, pentru o nouă generație de reactoare.

Cultivarea plantelor care ar putea să înlocuiască „poluanta” carne de vită ar presupune activități poluante. De aceea, Gates a găsit o altă soluție – el susține o companie care cultivă colonii microscopice de ciuperci care sunt transformate apoi în iaurt și cârnați. „Uimitor”, declară Gates. „E o ciupercă descoperită într-un gheizer din Parcul Național Yellowstone. Poate crește fără a utiliza sol și fertilizator și produce o proteină care poate fi folosită la mai multe alimente, fără a avea o amprentă de carbon”, spune fondatorul Microsoft, conform Cotidianul.ro.

Soarta Planetei pare să fie o constantă în preocupările miliardarului. Recent, presa americană a anunțat că Bill Gates finanțează o tehnologie care ar putea bloca razele Soarelui, prin împrăștierea de carbonat de calciu în atmosfera Pământului.

De-asemenea, Bill Gates este foarte implicat în industria vaccinurilor și a medicamentelor, „cea mai bună investiție din viața sa”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...