ACTUALITATEAustralia | Guvernul local din New South Wales a introdus un ghid...

Australia | Guvernul local din New South Wales a introdus un ghid prin adulții sunt sfătuiți să-i întrebe pe copii, de la vârsta de trei ani, ce gen au și cum vor să fie strigați

Guvernul regional din New South Wales, unul dintre statele ce compun federația australiană, a introdus un ghid în care adulții sunt sfătuiți să-i întrebe pe copii, începând de la vârsta de trei ani, cum ar vrea să fie strigați, astfel încât să nu se „presupună” ce gen au.

Informația a fost dezvăluită de către Daily Mail. Mai precis, este vorba despre ghidul intitulat: „Împuternicire și participare”, emis de către Oficiul Gardienilor Copiilor din New South Wales, o instituție guvernamentală locală. Documentul se adresează tuturor organizațiilor și instituțiilor care lucrează cu copiii, inclusiv școli sau organizații non-guvernamentale.

„Nu prezuma genul identității de gen a copilului. Întreabă-l care este pronumele său preferat și folosește-l cu respect”, scrie în ghidul respectiv.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Așa cum era de așteptat, reacțiile negative nu au întârziat să apară.  Dr. Bella d`Abrera, directorul Programului „Fundația civilizației occidentale”, a spus că a pune copiilor o astfel de întrebare „este ridicol. Copiii de trei ani nu au habar ce este un pronume, darămite cel pe care ar dori adulții să-l folosească. Ca societate, trebuie să lăsăm copiii să fie copii. Nu ar trebui să fie forțați să participe în ceva care este fals din punct de vedere științific, cum ar fi faptul că există mai mult de două genuri. Birocrații woke n-au ce căuta să impună o teorie radicală învățată la universitate asupra copiilor de grădiniță”.

Un purtător de cuvânt al Oficiului respectiv a spus că a întreba copiii despre pronumele folosite are legătură doar cu „evitarea confuziei”.

„Sfatul…este despre a fi politicos și a nu face presupuneri. A ști cum își dorește un copil să fie strigat evită confuziile și stabilește încrederea”, a spus acesta, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Kirralie Smith, purtător de cuvânt al asociației Binary Australia, a replicat: „Majoritatea copiilor de trei ani nu știu ce sunt pronumele. Este la fel de probabil ca să ceară să li se spună cățeluș, astronaut sau inorog. Jocul imaginar este crucial la această vârstă și combinarea sa cu identitatea sexuală este periculos și ridicol. Să lăsăm copiii să fie copii. Pericolul real este ca birocrați guvernamentali să-și impună conceptele sexuale inocente asupra copiilor nevinovați”.

Această prevedere din Ghid nu ar trebui să surprindă, având în vedere legislația care guvernează funcționarea instituției respective.

Astfel, în „Children’s Guardian Act 2019 No 25”, în partea a III- „Obiecte și principii”, la punctul 8, litera b, se precizează că „în acțiunile și deciziile luate sub auspiciile acestei legi și a regulamentelor care afectează semnificativ un copil, trebuie să se ia în considerare cultura, dizabilitatea, limba, religia, identitatea de gen și sexualitatea copilului și, dacă e relevant, a persoanei cu responsabilitate parentală pentru copil”.

La putere în New South Wales se află o coaliție formată din Partidul Liberal și Partidul Național (formațiune regională).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...