miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEKlaus Iohannis consideră că e prea devreme ca subiectul Schengen să intre...

Klaus Iohannis consideră că e prea devreme ca subiectul Schengen să intre pe ordinea de zi în februarie 2023

La finalul discuției purtate cu Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre adererea României la spațiul Schengen, considerând că este mult prea devreme și această problemă nu se poate rezolva în două săptămâni, informează Stiripesurse.ro.

Cu toate că președintele Parlamentului European a declarat că România este pregătită să facă parte din Schengen, concluziile Președintelui Klaus Iohannis transmit un alt mesaj.

„Consiliul European din 9 și 10 februarie nu va avea pe ordinea de zi subiectul Schengen. După părerea mea, este oricum prea devreme. Până pe 15 ianuarie e greu de crezut că se poate întâmpla ceva, nu mă aștept în două săptămâni să se rezolve problema abordării austriece și problema abordării olandeze față de Bulgaria. Trebuie să înțelegem că aceste chestiuni trebuie să se rezolve înainte să se voteze în Consiliul JAI. Nu mă aștept ca la Consiliul Extraordinar din februarie să fie dezbătută acesta temă Schengen. Sigur, va fi discutată între noi, dar fără să apară în concluzii. Sunt optimist că vom găsit soluții pentru votul austriac și pentru abordarea olandeză fiindcă cea mai bună soluție este ca România și Bulgaria să primească un vot în același timp, deci să între împreună în spațiul Schengen.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul„O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am apreciat implicarea doamnei președinte personal, dar și a Parlamentului European în speță Schengen. Au fost din capul locului de partea noastră și au recomandat și prin vot politic și prin discuții politice primirea României în spațiul Schengen. Am rugat-o pe doamna președinte să păstreze această abordare și optimism în continuare, cu speranța noastră legitimă că în anul care vine, curând în 2023, România să devină parte din spațiul Schengen”, a declarat acesta.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. normal că e prea devreme. pentru o glumiță de guvernare ca klaus iohannis și sclavii săi aurescu sau ciolacu va mai dura ani buni ptr că ăștia nu ar fi buni să guverneze nici măcar o gară dapoi o țară

  2. Rîde cum vrea dulapu de noi, ce mai… Oricum, a făcut ce-a făcut și și-a aservit ciuma roșie. Peste holera galbenă a ajuns direct șef.
    Dacă mai trăia Vadim ne-ar fi spus exact al cui este plăvanul, că prea a ajuns să dicteze în toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE