joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEProtest al siderurgiştilor la Ministerul Energiei. Ei acuză că scumpirile din energie...

Protest al siderurgiştilor la Ministerul Energiei. Ei acuză că scumpirile din energie vor duce la închiderea totală a ALRO Slatina: „Virgil Popescu reprezintă MAFIA”

Un protest al sindicaliștilor din industria metalurgică a avut loc vineri, 9 septembrie, în fața Ministerului Energiei. Protestul a fost organizat de către Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, membră a CNS Cartel Alfa și are în componență de la următoarele societăți: Liberty Galați, Alro Slatina, Silcotub Tenaris Zalău, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Donalam Călărași, Arcelor Mittal Hunedoara, Arcelor Mittal Roman, Oțelinox Târgoviște, TMK Artrom Slatina, Donalam Targoviste, Donasid Calarasi.

Protestarii au cerut Ministerului Energiei și Guvernului să intervină pentru a stopa creșterea necontrolată a prețului la energia electrică și gaze, atât pentru consumatorii industriali, cât și pentru consumatorii casnici, prin luarea de măsuri concrete de susținere.

Prezenți în fața Ministerului Energiei, protestarii au venit cu mesaje împotriva ministrului Virgil Popescu, pe care l-au acuzat că este „mafiot”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Pe bannere se puteau citi mesaje precum: „Vinovat pentru dezastrul din energie”, „El reprezintă mafia din energie. Demisia”.

1. Restructurarea Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și a operatorului pieței de energie electrică și de gaze naturale din România (OPCOM).
2. Elaborarea unei strategii naționale de dezvoltare a capacității de producție energetice pentru a da siguranță industriei românești în a-și face planuri de dezvoltare, strategie bazată pe posibilitățile existente, plierea pe evenimentele care se petrec la nivel mondial în acest moment și așa cum se impune luarea unor decizii de importanță majoră care să scoată din impas atât industria cât și populația României.
3. Elaborarea unui plan de susținere a investițiilor private în domeniul energiei bazat pe date concrete și termene clare de rezolvare a acestora.
4. Energia să fie tranzacționată pe piețele bilaterale pentru marii consumatori și nu pe PZU.
5. INDUSTRIA DE ALUMINIU SĂ FIE CONSIDERATĂ INDUSTRIE STRATEGICĂ ȚINÂND CONT DE PROPRIETĂȚILE ALUMINIULUI CARE ESTE FUNDAMENTAL PENTRU UN VIITOR SUSTENABIL.
6. Plafonarea prețului la energie și gaze naturale conform art.4 alin.3 din Legea 21/1996.
7. Eliberarea de cantități de energie pentru agenții economici strategici fiindcă în acest moment nu se găsește destulă energie în piață .
8. Anularea exportului de energie electrică atâta timp cât nu este asigurat consumul intern. Astfel de decizii au fost deja luate de state care aparțin Uniunii Europene precum Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia,etc.

Ei arată că dacă nu se vor lua măsuri ALRO Slatina va mai concedia 1200 de oameni, pe lângă cei 600 concediați, deja, recent. Mai rău, activitatea ALRO se va opri definitiv până în 2023!

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE