ACTUALITATEAsociația „Accept” condamnă răspunsul Patriarhiei Române, nu vandalizarea bisericii din parcul IOR

Asociația „Accept” condamnă răspunsul Patriarhiei Române, nu vandalizarea bisericii din parcul IOR

Asociația „Accept”, organizație care reprezintă și promovează drepturilor persoanelor LGBTQ, a reacționat la vandalizarea bisericii din parcul IOR, condamnând…reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

În comunicatul publicat pe siteul oficial al Asociației, Bănescu este acuzat că a făcut o  „declarație instigatoare la ură și plină de acuze la adresa întregii comunității LGBTI din România”.

În continuare, comunicatul afirmă că Vasile Bănescu „a întreținut din 2015 și până astăzi un climat de tensiune socială, vizând de cele mai multe ori persoane din comunitatea LGBTI, și asociază pe nedrept diverse incidente cu comunitatea noastră”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Iată mesajul celor de la Accept, unde este criticat Vasile Bănescu, nu și incidentul reprobabil din parcul IOR:

În urma incidentului semnalat astăzi, 19 martie 2021, în care o biserică ortodoxă a fost vandalizată cu mai multe graffitiuri, purtătorul de cuvânt BOR a ieșit public cu o declarație instigatoare la ură și plină de acuze la adresa întregii comunității LGBTI din România.

Atragem atenția că discursul purtătorului de cuvânt BOR, Vasile Bănescu, este unul care blamează o întreagă comunitate, fără dovezi sau concluzii venite din partea autorităților în acest sens. Domnul Bănescu nu este polițist, procuror și judecător. Nu are nicio dovadă despre identitatea celor care au făcut grafittiul și acest tip de discurs nu este unul nou, ci reia mesajele pline de ură la adresa comunității LGBTI pe care BOR le-a susținut de-a lungul timpului, mesaje adresate unui grup deja la risc de violență, marginalizare și excludere socială în țara noastră.

Mesajul domnului Bănescu este unul care face asocierea între orientarea sexuală și identitatea de gen și manifestări antisociale și violente, pe care nu le indică concret, ci le menționează ca pe un „lung șir” în comunicatul public emis de BOR în contextul vandalizării bisericii IOR.

Domnul Vasile Bănescu, ca purtător de cuvânt al BOR, a întreținut din 2015 și până astăzi un climat de tensiune socială, vizând de cele mai multe ori persoane din comunitatea LGBTI, și asociază pe nedrept diverse incidente cu comunitatea noastră. Întreținerea unui climat tensionat în societate nu poate conduce la acceptare socială, ci ține oamenii într-un conflict permanent. O reacție normală a BOR ar fi fost să critice fapta, însă să aștepte rezultatul unei investigații înainte să identifice vinovații.

Acest tip de discurs, care atacă întregi comunități din societatea românească, este unul deosebit de periculos în contextul raportului de putere și de încredere de care se bucură BOR și angajații săi. Aceste mesaje publice nu îndeamnă în realitate la o mai bună conviețuire și pace socială, ci mai degrabă incită la inflamarea spiritelor în spațiul public și pune persoanele LGBTI la risc de violență și discriminare.

Menționăm că și sediul ACCEPT  a fost vandalizat în decembrie 2020. În acel context, nu am indicat că suspectăm persoane anume, angajați sau membri ai cultelor religioase sau ai Coaliției pentru Familie, deși știm care sunt părerile dumnealor despre comunitatea LGBTI și activitatea Asociației ACCEPT. Plângerea noastră la poliție, însă, nu s-a soldat încă cu niciun rezultat.

Echipa Accept poate fi contactată aici.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. Dacă ar fi fost vandalizată o sinagogă lumea s-ar fi solidarizat pentru condamnarea actului.

    Dar fiind o biserică vandalizată de activiști LGBT, important e să criticăm Patriarhia deoarece homosexualii fiind mai sensibili au dreptul să vandalizeze bisericii, fiind liberă exprimare – deși lgbt e o ideologie bazată pe apetitul de a cenzura pe alții

  2. Eu cred ca poponarismul a ajuns nesperat de departe… Un procent asa mic de Gaozari, expresia lui Basescu, nu trebuie luati in seama si trebuiesc marginalizati… Pt ca specialistii au afirmat ca acest gen de oameni sunt bolnavi psihic!

  3. Ipocrizia atinge cote paroxistice.

    Frivolitatea gândirii, strâmbarea sensurilor și abisalele frânturile de logică a celor de la “accept” (nu a bieților homosexuali manipulați, cei mai mulți dintre ei victime și dintre care, până la sfârșit, mulți se vor vindeca de patima asta periculoasă – e totuși păcat strigător la cer), mă duce cu gândul nu doar la un analfabetism funcțional infinit, ci la ceva cu mult mai grav: viclenie voita și asumată, împreunată cu întunecarea adâncă a minții în urma unei profunde demonizari – poate chiar în cunoștință de cauză.

    Dar tocmai din pricina unor asemenea derapaje, fiind dezamăgiți de cei ce îi insuflă și conduc, mulți dintre homosexuali se vor trezi, inclusiv la credință. Cel puțin așa sper. Dar pentru ideologii lor n-aș putea afirma același lucru. Oricum, trăim vremuri… deosebite…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate