joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEAlegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la...

Alegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău

Miercuri, pe 28 aprilie 2021, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de a declara neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul statului.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor anticipate e 11 iulie 2021. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare organizării alegerilor anticipate”, a spus Maia Sandu într-o transmisiune video pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Curtea Constituțională de la Chișinău a constatat că s-au întrunit condițiile necesare pentru ca Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate, după cum relata R3media.r Totuși, Maia Sandu nu a putut face acest lucru din cauza faptului că, pe teritoriul țării, Parlamentul controlat de majoritatea PSRM-Șor a instituit starea de urgență.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate