ACTUALITATEAlegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la...

Alegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău

Miercuri, pe 28 aprilie 2021, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de a declara neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul statului.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor anticipate e 11 iulie 2021. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare organizării alegerilor anticipate”, a spus Maia Sandu într-o transmisiune video pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Curtea Constituțională de la Chișinău a constatat că s-au întrunit condițiile necesare pentru ca Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate, după cum relata R3media.r Totuși, Maia Sandu nu a putut face acest lucru din cauza faptului că, pe teritoriul țării, Parlamentul controlat de majoritatea PSRM-Șor a instituit starea de urgență.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...