ACTUALITATEAlegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la...

Alegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău

Miercuri, pe 28 aprilie 2021, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de a declara neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul statului.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor anticipate e 11 iulie 2021. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare organizării alegerilor anticipate”, a spus Maia Sandu într-o transmisiune video pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Curtea Constituțională de la Chișinău a constatat că s-au întrunit condițiile necesare pentru ca Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate, după cum relata R3media.r Totuși, Maia Sandu nu a putut face acest lucru din cauza faptului că, pe teritoriul țării, Parlamentul controlat de majoritatea PSRM-Șor a instituit starea de urgență.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT