ACTUALITATEAlegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la...

Alegeri anticipate în Republica Moldova. Maia Sandu a dizolvat Parlamentul de la Chișinău

Miercuri, pe 28 aprilie 2021, Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dizolvat Parlamentul, ca urmare a deciziei Curții Constituționale de a declara neconstituțională instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul statului.

„Acum câteva minute am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor anticipate e 11 iulie 2021. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare organizării alegerilor anticipate”, a spus Maia Sandu într-o transmisiune video pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, Curtea Constituțională de la Chișinău a constatat că s-au întrunit condițiile necesare pentru ca Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate, după cum relata R3media.r Totuși, Maia Sandu nu a putut face acest lucru din cauza faptului că, pe teritoriul țării, Parlamentul controlat de majoritatea PSRM-Șor a instituit starea de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite