joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEMaia Sandu va dizolva Parlamentul Republicii Moldova. AUR va participa la alegerile...

Maia Sandu va dizolva Parlamentul Republicii Moldova. AUR va participa la alegerile anticipate de peste Prut

Curtea Constituțională de la Chișinău a constatat că s-au întrunit condițiile necesare pentru ca Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri anticipate.

„A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte Parlamente din istoria Republicii Moldova. Așa cum am promis cetățenilor, vom merge în alegeri anticipate și vom oferi o șansă oamenilor să-și aleagă un nou Parlament care să muncească pentru oameni. Alegerile parlamentare trebuie să fie organizate cât mai curând posibil, ținând cont de situația pandemică.

Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni. La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării. Avem mult de muncit, însă știu că viitorul țării nu mai este în buzunarul unor hoți, ci este acum în mâinile cetățenilor“, a scris președintele Maia Sandu pe Facebook, la câteva ore după decizia Curții.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Maia Sandu a susținut o alocuțiune în fața judecătorilor CCM

„Termenul de trei luni în interiorul căruia urma să fie investit un Guvern a expirat la 23 martie. Până la această dată un Guvern nu a fost învestit. Începând cu 24 martie survine consecința de dizolvare a Parlamentului”, a menționat Maia Sandu.

„Am ajuns în această situație ca urmare a unei decizii politice luate de PSRM în urma căreia a demisionat Guvernul Chicu. Toate acțiunile mele s-au bazat pe Constituție. Aș putea vorbi mult despre acest Parlament, despre cum a fost ales în urma sistemului mixt, despre traseismul deputaților, despre numărul mare de legi declarate neconstituționale, despre votarea legilor fără acoperire financiară, acest Parlament a votat legea bugetului pentru 2021 cu un deficit care urma să fie acoperit din finanțare externă, dar tot acest Parlament a blocat asistența externă”, a punctat Maia Sandu, potrivit Jurnal.md.

AUR va participa la alegerile anticipate

Partidul AUR, lansat la Chișinău pe 27 martie, va participa la un eventual scrutin parlamentar din Republica Moldova, a anunțat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vom participa negreșit. Și sperăm din toată inima ca surpriza pe care am făcut-o intrând în parlamentul de la București să o repetăm și printr-un succes de etapă pe care îl vom avea în alegerile anticipate de la Chișinău”, spune copreședintele AUR.

Claudiu Târziu declară că AUR este dispus să colaboreze cu toate partidele unioniste de la Chișinău. Mai mult, AUR  își propune să devină „o platformă a tuturor celor care au puternice sentimente românești  și care înțeleg necesitatea reunificării”.

Vorbind de multitudinea de forțe unioniste dispersate, Claudiu Târziu declară că acestea sunt „mai multe pârâiașe care trebuie să se adune în albia unui mare fluviu, și asta nu poate decât dacă ne cercetăm foarte bine conștiința, și facem fiecare dintre noi eforturi ca să punem laolaltă energiile pe care le avem și să nu le risipim în proiecte pline de orgoliu și narcisism”, notează InfoPrut.

AUR s-a lansat de ziua Unirii Basarabiei cu România

Pe 27 martie 2021, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, la Chișinău, s-a lansat Partidul Alianța pentru Unirea Românilor în Republica Moldova. Președintele noii formațiuni politice este activistul civic și liderul Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Tot atunci, a fost inaugurat biroul parlamentar al deputaților George Simion și Boris Volosatîi, sediul căruia este amplasat la parterul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, a explicat că noua formațiune politică își propune să fie vocea tuturor celor care simt românește și își doresc resetarea clasei politice printr-o forță tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credința, națiunea și libertatea.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Alianța pentru Unirea Românilor din România, din această clipă, are entitate, ființă politică, nu sub formă de filială, ci sub forma unui partid independent, autentic și de alternativă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în R. Moldova și pentru a putea apropia și înfăptui în cele din urmă reunirea celor două state românești. Alianța pentru Unirea Românilor este un partid nou în R. Moldova, frate cu cel din România și nu vine să dezbine forțele unioniste de aici. (…) Românii trebuie să fie reprezentați, protejați și pentru ei să se lupte în Parlamentul de la Chișinău. Doamne ajută-ne să reușim”, a menționat liderul AUR R. Moldova.

La eveniment a participat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor din România, senatorul român, Claudiu Târziu, care și-a exprimat încrederea că AUR R. Moldova va avea cel puțin performanța pe care a avut-o partidul pe care îl conduce la alegerile parlamentare din 2020, precizează InfoPrut.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Neașteptată mișcarea făcută de AUR. Să nădăduim că nu sînt o altă mască/persoană a celor ce conduc.
    Ceea ce se-ntîmplă între Ucraina și Rusia ne-ar putea fi de folos și să recăpătăm măcar ceea ce-a fost România pînă-n 1940.
    Numai că am fost învățați, rău, că populațiile românești au locuit doar în ceea ce numim azi România sau, uneori, ce-am numit România Mare. Iată ce spunea Acad Alexandru Surdu:
    „Situarea populației românești, numită uneori „latinitatea orientală”, în jurul anului 1920, era cu totul alta, și chiar fusese altfel programată în convențiile premergătoare intrării României în Primul Război Mondial. Cert este faptul că, după reglementările ulterioare, MAJORITATEA POPULAȚIEI ROMÂNEȘTI A RĂMAS ÎN AFARA TERITORIULUI ROMÂNIEI MARI. Transnistria, din Nord-Estul Nistrului până în Nordul Mării Negre; Nordul Basarabiei, Moldovei și al Maramureșului; Vestul teritoriului până la Tisa din Câmpia Pannonică și din partea Banatului fuseseră promise României, dar au rămas în afara ei; Sudul Dunării până la Munții Balcani; regiuni întinse din Albania, Macedonia și Grecia până în Peloponez.” (sub. mea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE