ACTUALITATESUA: Noua sesiune a Congresului a început cu o rugăciune modificată pentru...

SUA: Noua sesiune a Congresului a început cu o rugăciune modificată pentru a fi corect politică. Ce a adăugat pastorul Cleaver după „Amin”

Pastorul Emanuel Cleaver, care este și membru al Camerei Reprezentanților din partea Partidului Democrat a schimbat finalul rugăciunii cu care se începe, în mod tradițional, o nouă sesiune a Congresului.

La finalul rugăciunii, după „Amin”, el a spus și „Awoman”. În engleză „Amin” se scrie „Amen”, care poate fi privit și ca unirea a două cuvinte „A” și „Men”, ceea ce ar însemna „un bărbat”. În încercarea de a fi cât mai corect politic, în linie cu idelogia partidului pe care îl reprezintă, Cleaver a rostit și „Awoman”, ceea ce înseamnă, după logica de mai sus „o femeie”.

Doar că logica folosită de pastorul metodist Cleaver este total greșită, deoarece cuvântul „Amen” sau „Amin” în românește, este un cuvânt ebraic care se traduce prin „Adevărat” sau „Așa să fie”.

„Amin nu este un cuvânt legat de gen. Dar din păcate, faptele sunt irelevante pentru progresiști. De necrezut”, a reacționat congresmanul republican Guy Reschenthaler, conform Fox News.

Fostul parlamentar Republican Newt Gingrich a spus finalul rugăciunii rostite de Cleaver este „perfect pentru democrați, deoarece se concentrează pe securitatea genurilor abolind aproape fiecare termen ce desemnează genul precum „mamă, tată”. Nebunia radicală a început”.

Newt Gingrich face referire la faptul că ieri, șefa democraților, Nancy Pelosi, a introdus un nou regulament în Cameră prin care se elimină termeni precum „mama”, „tata”, „sora”, „fiica”, etc și sunt înlocuiți cu termeni „neutri”, precum „părinte”, „copil”, „rudă”, etc din limbajul oficial folosit de parlamentari, după cum scria Daily Caller.

De asemenea, Biroul Ombudsman-ului i-a fost schimbată denumirea în Biroul Ombuds, pe motiv că vechiul nume conținea și cuvântul „man”, care înseamnă și „bărbat”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...