ACTUALITATESUA: Noua sesiune a Congresului a început cu o rugăciune modificată pentru...

SUA: Noua sesiune a Congresului a început cu o rugăciune modificată pentru a fi corect politică. Ce a adăugat pastorul Cleaver după „Amin”

Pastorul Emanuel Cleaver, care este și membru al Camerei Reprezentanților din partea Partidului Democrat a schimbat finalul rugăciunii cu care se începe, în mod tradițional, o nouă sesiune a Congresului.

La finalul rugăciunii, după „Amin”, el a spus și „Awoman”. În engleză „Amin” se scrie „Amen”, care poate fi privit și ca unirea a două cuvinte „A” și „Men”, ceea ce ar însemna „un bărbat”. În încercarea de a fi cât mai corect politic, în linie cu idelogia partidului pe care îl reprezintă, Cleaver a rostit și „Awoman”, ceea ce înseamnă, după logica de mai sus „o femeie”.

Doar că logica folosită de pastorul metodist Cleaver este total greșită, deoarece cuvântul „Amen” sau „Amin” în românește, este un cuvânt ebraic care se traduce prin „Adevărat” sau „Așa să fie”.

„Amin nu este un cuvânt legat de gen. Dar din păcate, faptele sunt irelevante pentru progresiști. De necrezut”, a reacționat congresmanul republican Guy Reschenthaler, conform Fox News.

Fostul parlamentar Republican Newt Gingrich a spus finalul rugăciunii rostite de Cleaver este „perfect pentru democrați, deoarece se concentrează pe securitatea genurilor abolind aproape fiecare termen ce desemnează genul precum „mamă, tată”. Nebunia radicală a început”.

Newt Gingrich face referire la faptul că ieri, șefa democraților, Nancy Pelosi, a introdus un nou regulament în Cameră prin care se elimină termeni precum „mama”, „tata”, „sora”, „fiica”, etc și sunt înlocuiți cu termeni „neutri”, precum „părinte”, „copil”, „rudă”, etc din limbajul oficial folosit de parlamentari, după cum scria Daily Caller.

De asemenea, Biroul Ombudsman-ului i-a fost schimbată denumirea în Biroul Ombuds, pe motiv că vechiul nume conținea și cuvântul „man”, care înseamnă și „bărbat”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...